Ruth (28), dwarsfluitiste bij Stadsharmonie Enschede: “De gezelligheid die in het orkest zit is heel belangrijk voor mij!"
Ruth (28), dwarsfluitiste bij Stadsharmonie Enschede: “De gezelligheid die in het orkest zit is heel belangrijk voor mij!"

Nieuwe Stadsharmonie stelt zich voor

Algemeen

Stadsharmonie Enschede wil zich graag voorstellen! Een nieuwe harmonie in Enschede waarbij gezelligheid en muziek hand in hand gaan. Met plezier en ontspanning gaan ze samen vooruit in de muzikale ontwikkeling. Door middel van wekelijkse repetities werken ze naar concerten toe met muziek in verschillende stijlen. Dit orkest is daarbij geschikt voor zowel de gevorderde muzikant als de beginnende muzikant.

Enschede - Gezamenlijk repeteren voor een concert is een van de leukste dingen volgens orkestlid Sabine: “Toewerken naar een optreden is ontzettend leuk en soms ook een uitdaging. Na een reeks repetities zetten we met z’n allen wel een gave prestatie neer waar we trots op kunnen zijn’’, aldus dwarsfluitiste Sabine.

Stadsharmonie Enschede is ontstaan uit een fusie van twee oeroude verenigingen: Koninklijke Enschedese Leo Harmonie en Muziekcorps der Voormalige Schutterij. Samen bestonden ze al meer dan 250 jaar!
Na een periode van intensieve samenwerking is besloten de krachten te bundelen tot één orkest waarbij iedereen van elk muzikaal niveau welkom is.
Een oprichtingsconcert is er helaas nog niet van gekomen, maar ligt wel in het verschiet, meldt voorzitter Kees Bosman. “Op dit moment werken we aan een groot oprichtingsconcert dat we in maart gaan geven. We mogen nog niet veel verklappen over het concert, behalve dat we in het concertthema onze Enschedese roots willen laten zien.”

Naast het aankomende concert is Stadsharmonie bezig met het project “orkest in de klas” op basisschool het Palet. Daarbij is de samenwerking met muziekschool Kaliber aangegaan. Kinderen van de groepen 5 en 6 maken op speelse wijze kennis met verschillende muziekinstrumenten die in het orkest te vinden zijn. De lessen worden iedere week op de school gegeven door professionele muziekdocenten van de muziekschool en het orkest. Daarbij hoopt het orkest dat kinderen enthousiast worden van het bespelen van een instrument! Orkestlid Ruth (28): “Het is bewezen dat als je een instrument speelt je je hersenen ontwikkelt.’’

 Het is goed voor het geheugen en om mentale prestaties te verbeteren. De gezelligheid die in het orkest zit is ook belangrijk voor mij!”

Wil je vrijblijvend bij een van de repetities van Stadsharmonie Enschede kijken? Dat kan iedere maandag bij de drumband van 19.30 tot 22.00 uur en iedere donderdag bij het orkest van 19.20 tot 22.00 uur. Het adres is Blekerstraat 77a. Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar info@stadsharmonieenschede.nl. Orkestlid Ruth en dwarsfluitiste: “Ik zou iedereen aanraden om bij Stadsharmonie Enschede te komen spelen. Het is goed voor het geheugen en om mentale prestaties te verbeteren.’’

Repetities aan de Blekerstraat

Enschedese groepen uit de amateur kunst laten zich zien

Door Inger Bosman/Stadsharmonie Enschede

!
Afbeelding
Expo Adrienne in het Bolwerk 25 sep, 10:20
Afbeelding
Sonnevanck brengt Ravi de Robot 24 sep, 11:16
Afbeelding
Het Oosten houdt een Veldtoertocht met lussen 24 sep, 07:28
Afbeelding
HOT speelt in Prismare 23 sep, 14:24
Afbeelding
Met Music Moves je eigen muziekevenement organiseren 23 sep, 14:18
Afbeelding
‘Je gebruikt alle spieren in je lichaam’ 23 sep, 11:15
Afbeelding
Bij biljartvereniging Meros begint de bingo weer 22 sep, 13:07
Afbeelding
FC Twente incasseert 2-1 verlies bij SC Heerenveen 22 sep, 12:11