Alexander Wind, Thiemo Bruning en Rob Witz. (Foto: Willem Vernes Fotografie)
Alexander Wind, Thiemo Bruning en Rob Witz. (Foto: Willem Vernes Fotografie) Foto: Willem Vernes

Hockeyclub EHV op weg naar de 90

Algemeen

Eigenlijk had hockeyclub EHV in 2020 het 85-jarig bestaan moeten vieren, maar corona gooide roet in het eten en alle festiviteiten moesten worden uitgesteld. Achteraf was dat misschien maar beter ook, want in de tussentijd werd het complex aan de Geesinkweg uitgebreid met een derde waterveld en een blaashal voor het zaalhockey, dat populairder is dan ooit. 

Enschede - Alle reden dus om met des te meer enthousiasme het 88-jarig bestaan te vieren en dat gaat gebeuren op zaterdag 1 juli. Voor alle leden van EHV moet het een feestelijke dag worden, met een terugblik op het verleden en een knipoog naar de toekomst. Voorzitter Rob Witz, die na zes jaar de hamer doorgeeft, heeft er alle vertrouwen in dat het niet alleen een mooie dag zal worden, maar ook een goede start voor de jaren die gaan volgen.

Op sportief gebied viel er bij EHV voldoende te vieren. Zo werden er onlangs maar liefst dertien jeugdelftallen gehuldigd, die in de zaal en op het veld kampioen waren geworden in hun competitie. Ook bij de senioren waren er twee teams, Dames 2 en Heren 3, die in hun klasse als eerste op de ranglijst eindigden, maar dat is volgens Witz nog niet alles. “Heel erg belangrijk was de felbegeerde promotie van het eerste dameselftal, terug naar de eerste klasse, terwijl de heren zich op datzelfde niveau na een geweldig eindschot wisten te handhaven. Daardoor zijn we volgend seizoen met onze twee topteams de hoogst spelende hockeyclub van Twente. Een probleempunt is - net als in vrijwel de complete rest van het regionale hockey - de magere bezetting van de jongenslijn, waarbij achter de schermen wordt gewerkt aan een mogelijke oplossing. Verder is een grote hoeveelheid trimmers elke maandagavond nog altijd actief en heeft een nieuwe doelgroep het Walking Hockey ontdekt, dat elke woensdagochtend steeds meer deelnemers trekt.’’

Tijdens de jubileumviering is er de hele dag voor jong en oud van alles te doen, met vooral veel hockey in de vorm van onderlinge toernooien en ouder/kind-wedstrijden. Verder zullen er twee nieuwe Kroonleden worden benoemd. Nummer drie was eerder dit jaar al aan de beurt vanwege een verhuizing naar Zwolle. Witz: “Onze penningmeester Erik Klooster kreeg het speldje omdat hij jarenlang de financiële status van onze vereniging met verve heeft behartigd en nadat hij ons helaas moest verlaten, is hij nog regelmatig bij ons om namens de bond een wedstrijd te fluiten.’’ De andere twee kandidaten zijn met succes voorgedragen en hun nominatie zal volgende week zaterdag letterlijk en figuurlijk worden bekroond, en dan heeft EHV volgens Witz nog een verrassing in petto. “Ons nieuwe waterveld krijgt een heel mooie naam. Meer kan ik er nu nog niet over zeggen, maar de impact zal groot zijn.’’

Op de foto een hoogtepunt in de geschiedenis van EHV dat in 2020 niet herdacht kon worden: Rob Witz als manager van Dames 1 dat in 2019 de Silver Cup won na 5-1 winst op AMVJ.

‘ons nieuwe waterveld krijgt een heel mooie naam’

SV Park Stokhorst bestaat 45 jaar.
Schaakvereniging Park Stokhorst houdt schaaksimultaan met Hans Böhm 19 mei, 14:10
Het mooiste blauw speelt in het Muziekcentrum
Jeugdvoorstelling Het mooiste blauw voor 6+ 18 mei, 10:51
De Bommelasloop is toe aan editie 86. (Foto: NienkeMaaktFotoos@gmail.com)
Bommelasloop voor de 86e keer 17 mei, 11:50
Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41