Rolstoelhockey op de maandagavond. (Foto: Robert Hoetink)
Rolstoelhockey op de maandagavond. (Foto: Robert Hoetink) Foto: ROBERT HOETINK

Pittige dagen voor hockeyers EHV

Algemeen

EHV-hockeyers spelen geen rolstoelhockey, maar hockey in een rolstoel. Dat werd maandagavond duidelijk in de sporthal aan de Runenberghoek, waren spelers van heren 1 van EHV het opnamen tegen de rolstoelhockeyers van De Tubanten.

Enschede - De hockeyers van EHV’s eerste herenelftal hebben pittige dagen achter de rug. Zondagmiddag stonden ze nog na te hijgen van een opwindende wedstrijd tegen concurrent Bemmel, dat met 4-2 terug naar Gelderland werd gestuurd. Maandagavond was het grootste deel van de selectie met tien man alweer van de partij in de sporthal aan de Runenberghoek voor een potje rolstoelhockey tegen een team van De Tubanten, de Enschedese vereniging voor sporters met een handicap. ‘’Het was de derde keer dat beide ploegen elkaar troffen, weliswaar niet altijd in dezelfde samenstelling, maar na corona werd het wel weer de hoogste tijd’’, aldus teammanager Peter Bonder, die een paar jaar geleden op het EHV-complex in gesprek raakte met een bezoeker in een rolstoel. “Hij vertelde me dat hij aan rolstoelhockey deed en van het één kwam het ander. We spraken af dat we een keer tegen elkaar zouden spelen en dat is ons prima bevallen. Het is een vorm van unihockey met een boarding. Het gaat razendsnel en die gasten zijn verschrikkelijk handig in hun rolstoel, ze wenden en keren met het grootste gemak en lieten ons alle hoeken van het veld zien. Toch was het erg leuk en leerzaam, vooral om te ondervinden dat het niet vanzelfsprekend is dat je kunt rennen, maar dat je met een handicap toch maximaal kunt sporten. Het gaat er niet om wat je niet meer kunt, het gaat er om wat je nog wél kunt. We namen de uitdaging dus graag weer aan. Het grootste verschil tussen beide ploegen was dat de mannen van EHV hockey in een rolstoel probeerden te spelen, terwijl de tegenpartij veel behendiger was, zowel met de sticks als met de stoelen, maar dat mocht de pret niet drukken. De uitslag was niet belangrijk, het wederzijdse plezier des te meer. Afgesproken werd dat de rolstoelers binnenkort te gast zullen zijn bij een thuiswedstrijd van EHV.’’

EHV Heren 1 heeft sinds enige jaren contact met de rolstoelhockeyers van De Tubanten. Voor corona speelden ze al twee wedstrijden, die EHV kansloos verloor. Na corona was er eindelijk tijd voor een derde krachtmeting. “Het idee is dat het niet vanzelfsprekend is dat je kunt lopen en rennen en dat je kunt leren van mensen met een handicap. In hun rolstoel zijn ze veel handiger dan wij en dat is een mooie uitdaging’’, aldus Peter Bonder van EHV.

Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52
De film Laatste Ronde draait bij Concordia.
Laatste Ronde en Blair Witch Project te zien bij Concordia 14 mei, 18:04
Afbeelding
Feestje voor alle vrijwilligers in Enschede in Twentsche Foodhal 14 mei, 17:34