Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Harry Mens

Algemeen

Kent u dat verhaal van dat zwembad dat er niet kwam? Dat komt er toch! Wel weer twee miljoen duurder, maar dan heb je er ook een glijbaan, een waterval en een klimwand bij.
Nooit geweten dat glijbanen zo duur zijn, maar goed, goed nieuws is het zeker dat er nu toch een nieuw zwembad wordt gebouwd. Mooi dat die raadsleden van BurgerBelangen terug zijn van vakantie. Alleen Enschede Anders stemde tegen en gezien de naam is dat wel logisch.
Liefst 32 miljoen gaat het nu kosten en dat is een berg geld. Je zou er ook vijf Ugaldes van kunnen kopen. Ugalde is de spits van onze efcee en met hem in de basis spelen ze de laatste weken de pannen van het dak. Onze td’s, Jan Streuer en zijn leerling Arnold Bruggink, proberen Ugalde los te weken van Manchester City, maar dat schijnt zo’n zes miljoen te kosten. Een heuvel geld. Onbetaalbaar hoor je dan in de gangen van De Veste, maar is dat wel zo?
Stel dat onze td’s aandelen Ugalde op de markt gaan brengen. Bijvoorbeeld voor 200 euro. Zou het dan niet zo zijn dat 30.000 Tukkers zo’n aandeel gaan kopen? Heb je in één klap zes miljoen en 30.000 Tukkers hebben een aandeel dat over twee jaar zeker 400 euro waard is, wat zeg ik, wel meer.
Als Feyenoord voor een nauwelijks scorende middenvelder als Zerrouki al acht miljoen betaalt, als die Sarr van Heerenveen voor twaalf miljoen naar Lyon gaat, dan duurt het niet lang of het topaandeel Ugalde wordt bejubeld bij Harry Mens.

Heb ik Harry Mens eindelijk ook eens in mijn stukje. De man van de onnavolgbare een-tweetjes met Willem van Hanegem. En Wietze Snaak moet ik dan ook even noemen. Alleen al voor de afdronk en het bouquet.
Maar gaan we Europa in, dat is de grote vraag. Ik zeg van ja, maar dan komt de vraag wat er nog van dit prachtige elftal overblijft.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat Passie In Elke Tekst. En zijn moeder heette Piet. en zijn vader Hans. Van zijn boek Kollum zijn nog enkele exemplaren over, te bestellen via assink@home.nl.

Column Hans Assink

Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 18 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 18 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47
Afbeelding
Ontmoetingsbijeenkomsten bij Week Tegen Eenzaamheid 24 sep., 11:37