Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Zwembad

Algemeen

Kent u dat verhaal van dat zwembad dat gebouwd zou worden?
Dat ging zomaar niet door, omdat er drie raadsleden op vakantie waren. Die lagen lekker langs het zwembad in een of ander all inclusive resort in een warm land, ver weg, zo zijn de vermoedens. En dan verlies je dus de stemming over het zwembadplan. Kijk, die raadsleden van BurgerBelangen mogen van mij op vakantie gaan wanneer ze willen – en de andere raadsleden ook – maar als je weet dat er gestemd gaat worden over een plan van zo’n 30 miljoen, dan kun je ook voor een weekje Buurse kiezen in plaats van de Costa Buitenlandia.
Ik snap sowieso niet wat er mis is met het zwembad dat er al is. Mijn kinderen hebben er prima leren zwemmen. Dat valt voor een paar miljoen toch wel op te kalefateren? En laat de slimme jongens en meisjes van de UT het duurzaam maken.
En als dat te ingewikkeld is, kun je altijd nog eens navragen in Almelo hoe ze daar een nieuw zwembad plus een compleet sportpark neerzetten voor zo’n 25 miljoen. En dan met glijbanen, een interactief geluid- en lichtsysteem, een bubbelbad, een stoomcabine en horecafaciliteiten en ook nog eens met zonnepanelen, gasloos en energieneutraal.
Hoogste tijd voor een nieuw plan zou ik zeggen, maar goed, ik ben geen raadslid. Wel voetballiefhebber en wat is onze efcee goed zeg! Winnen met 3-0, 4-0, 5-0: het is ongekend! En daar zitten ook nog twee uitwedstrijden bij. Niveau Manchester City!
Ik zie knikkende knieën bij de jongens van Ajax, maar ze hebben mazzel, want Twente hoeft natuurlijk niks zondag. Ja, thuis ongeslagen blijven is wel een dingetje, maar verder? En Ajax heeft aan een punt genoeg om derde te blijven.
Meer zit er ook niet in, want AZ gaat Ajax heus niet helpen om nog tweede te worden. En voor ons gaat het om de play-offs. Wordt het Heerenveen, Kowet of Erkazee?
Doe mij maar Erkazee. Daar zit onze nieuwe trainer.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. En Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is nog altijd te bestellen via assink@home.nl..

Column Hans Assink

Blij met De Goochelaar.
De Goochelaar gaat naar Di Stephano 22 feb, 12:38
De studenten schieten hun ballen met een machine. (Foto: Gerrit Kosters)
Studenten ontdekken jeu de boules 22 feb, 09:27
Sem Steijn in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Zure thuisnederlaag tegen FC Utrecht 21 feb, 10:31
Laura Wildemann (Teamleider) en Martine Horstman (Cultuurcoördinator).
Erkenning voor Stedelijk Kottenpark 21 feb, 09:41
Fien Maathuis. (Foto: Corine Vaneker)
Fien van Het Zeggelt wint derde voorleeswedstrijd 21 feb, 08:05
Afbeelding
Column: Mopperen op muziek 20 feb, 18:42
Beeld uit de docu Navalny.
Films Rapito en Navalny te zien in Concordia 20 feb, 18:16
Afbeelding
Rust en stilte 20 feb, 15:26