Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

De Kop

Algemeen

Dit stuk is van voor Nederland tegen Qatar. We kunnen dus met 14-0 hebben gewonnen en in de volgende ronde Iran tegenkomen, maar het luxe Franse vliegtuig van onze onvolprezen voetbalbond die nog steeds die mafkees van een Infantino schijnt te steunen, kan ook onze jongens en Ome Lowie al hebben opgehaald en op Schiphol hebben gedumpt.
Dat laatste zou niet best zijn voor mijn pool. En ik ga best wel lekker. Tot aan dinsdag al zes wedstrijden goed voorspeld. VS - Wales 1-1, Polen - Saoedi Arabië 2-0, Frankrijk - Denemarken 2-1, Spanje - Duitsland 1-1, Brazilië - Servië 2-0 en Zwitserland - Kameroen 1-0 stonden zomaar in mijn glazen bol.
Wales - Iran had ik 98 minuten lang goed met 0-0, maar de extra tijd was net even te lang. Wel mooi overigens dat ze zo royaal strooien met extra tijd daar in Qatar. Wie wil dat niet, extra tijd.
Jeroen Diepemaat, onze wethouder, krijgt ook wat extra tijd om het project De Kop vlot te trekken. Er zit wat zand in de motor zouden ze in Qatar zeggen. Iets van dwarsliggende projectontwikkelaars meen ik.
Maar gelukkig hebben we nog ene René Beunders in de stad. Heeft wel vaker wat te klagen, maar deze keer snijdt zijn lezersbrief in de tub wel degelijk hout. Wees eerlijk, wie zit er nou te wachten op een stad met nog meer beton en asfalt? Wie zit er nou te wachten op 560 peperdure appartementen? We leven in een tijd van klimaatverandering en moeten ons vanaf nu anders gedragen. Ambitieuze bouwplannen moeten daarom plaatsmaken voor een duurzamere en groenere stad, schrijft Beunders.
Twee keer ‘moeten’ is misschien wat minder en mensen hebben wel een woonplek nodig, maar op zich is het zo gek nog niet wat Beunders in de kop heeft. Hij pleit voor een stadstuin met speeltoestellen en een fontein. Ik zou dan zeggen van maak er een mooi nieuw park van. Park de Kop. En doe die 560 peperdure appartementen lekker ondergronds.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is nog steeds te bestellen via assink@home.nl en voor een zacht prijsje. 

Column Hans Assink

Afbeelding
Julika Marijn: In de schaduw van Rembrandt 27 jan, 10:27
Afbeelding
Hans: 'Je hoeft niets en mag alles!' 26 jan, 14:47
Afbeelding
Afzien onderweg naar de elf steden 26 jan, 14:34
Afbeelding
Drie dichters genomineerd om stadsdichter te worden 26 jan, 13:21
Afbeelding
Zen en de ontwikkeling van duurzaam geluk 26 jan, 11:43
Afbeelding
Project de Vrije Ruimte bij De Tubanters succesvol 26 jan, 07:24
Afbeelding
Excentriek 25 jan, 15:38
Afbeelding
Newtonpark van start 25 jan, 14:28