Last Dance speelt bij Concordia.
Last Dance speelt bij Concordia.

Films Last Dance en Blind Willow, Sleeping Woman bij Concordia

Algemeen

Concordia heeft nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze

Last Dance: geestige feelgood over dans, de liefde en leren loslaten

Germain geniet volop van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hem te zorgen. Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Maar hij heeft andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voor zij stierf. Last Dance won de publieksprijs op het filmfestival van Locarno en is een film met veel hart en échte choreografie van gerenommeerd choreograaf La Ribot.

Blind Willow, Sleeping Woman: betoverende verfilming van verhalen van Murakami

Een jonge vrouw mag een wens doen. Een praatgrage kikker wil samen met een verlegen accountant Tokyo redden. En een melancholieke man moet plots op reis om een mysterieuze doos te bezorgen. Haruki Murakami is een van de meest geliefde schrijvers van de hedendaagse wereldliteratuur. Zijn hoofdpersonen zijn op zoek naar hun plek in de wereld, naar verloren liefdes en de zin van het leven. In zijn universum lopen realiteit en fantasie volkomen vanzelfsprekend in elkaar over. Componist/regisseur Pierre Földes besefte dat deze magisch-realistische wereld zich perfect leent voor animatiefilms. Földes creëerde een klein elegant wonder. De film ademt Murakami; in beeld, muziek, ritme en toon.

Twente Op Film: met nabespreking met Johanna ter Steege

De film ‘Zo Doo Wiejleu Dat: Twente Op Film’ trok vorig jaar bijna 2000 bezoekers bij Concordia. Vrijdagavond is de film nog eenmaal te zien. In samenwerking met Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek en in aanwezigheid van filmmakers Johanne ter Steege en Erik Willems. Aan de hand van filmarchiefbeelden maakten zij een film over wat er in een eeuw in Twente is veranderd. Hoofd collectie Edwin Plokker van de Museumfabriek gaat in gesprek met Johanna en Erik.

Wall-E: de beroemde animatiefilm nabesproken door twee filosofen

In de maandelijkse philofilm-reeks wordt maandag de animatiefilm Wall-E getoond. Over de planeet aarde in 2805, die dan grotendeels onbewoonbaar is. De film weet de realiteit van de milieucrisis aan te pakken met humor, kunstmatige intelligentie en een verrassend liefdesverhaal. Na de film een nabespreking door Alexandria Poole en Dominic Lenzi, allebei verbonden aan de Universiteit Twente. De nabespreking is in het Engels.

Afbeelding
Expositie Connect-U 6 uur geleden
Afbeelding
Nog één klus verwijderd van Europees voetbal 6 uur geleden
Afbeelding
Femke Bol is dé ster bij de FBK Games 7 uur geleden
Afbeelding
Harmonie als dé zomerse theaterverrassing in Twente 5 jun., 11:10
Afbeelding
Tweede voorstelling Twintigers aan Z 4 jun., 10:13
Afbeelding
AC Tion viert 75-jarig bestaan met reünie 3 jun., 14:35
Afbeelding
Snoei kastanjebomen 3 jun., 11:15
Afbeelding
Expositie Malte Bruns en Inge Meijer 2 jun., 17:31