Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.

Jitske Kramer en Dolf Jansen met ‘All Inclusive’

Cultuur

Jitske Kramer en Dolf Jansen brengen een uniek samenspel van kennis en comedy naar het theaterpodium. De voorstelling ‘All Inclusive’ is op woensdag 15 mei te zien in het Wilminktheater.

Enschede - Een unieke combinatie van inzicht en humor staat op het programma wanneer antropoloog Jitske Kramer en cabaretier Dolf Jansen samen het podium betreden voor ‘All Inclusive, een theatercollege over samen mens zijn’. “Dit muzikale theatercollege biedt een verfrissende kijk op verschillen, overeenkomsten en wat het betekent om samen mens te zijn. In een tijd waarin vragen over inclusie, macht en privileges centraal staan, biedt dit bijzondere theatercollege een diepgaande verkenning van deze thema’s. Jitske Kramer deelt haar persoonlijke verhaal en antropologische inzichten over de dynamiek van verschil, terwijl Dolf Jansen zijn eigen perspectief toevoegt met humor en scherpzinnigheid’’, zo meldt het Wilminktheater.
Jitske Kramer staat bekend als de meest prominente antropoloog van Nederland. Als spreker, ondernemer en facilitator reist ze de wereld over om te leren van verschillende culturen en leiders, met als doel individuen en groepen te versterken en de wereld een beetje mooier te maken. “Inclusie betekent dat iedereen welkom is, maar niet dat we elk gedrag tolereren’’, benadrukt ze. “Het gaat over machtsverhoudingen, grenzen en het bepalen van wat normaal is. Diversiteit gaat over de mix van zichtbare en onzichtbare verschillen. Inclusie gaat over hoe we met deze mix omgaan”, aldus Kramer.

Dolf Jansen is een veelzijdig talent, bekend als cabaretier, schrijver, muzikant en presentator. Met een indrukwekkende carrière die teruggaat tot 1989, heeft hij zich gevestigd als een van de meest geliefde entertainers van Nederland. Naast diepgaande discussies belooft het theatercollege ook een dosis lichtheid en lach door middel van spoken word, live muziek en comedy. Kramer en Jansen zullen serieuze vragen stellen over gelijkheid en ongelijkheid, met speciale aandacht voor genderongelijkheid. Zij zien inclusie als een jamsessie. aldus het Wilminktheater.

Afbeelding
Dierenartsenpraktijk Boekelo: vaccineren tegen blauwtong 11 uur geleden
Nu de vorst weg is, is dit een ideaal moment om basilicum te zaaien.
Wim Boers: hoe kunnen we zelf basilicium zaaien deze periode? gisteren
De Woonplaats gaat een complex aan de Olieslagweg verduurzamen.
Renovatieproject Olieslagweg van start 8 mei, 16:26
Drie dagen Twents Gitaarfestival in Enschede, ook in de Grote Kerk.
'We gaan een mooie editie neerzetten' 8 mei, 14:30
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 8 mei, 08:00
Afbeelding
Jannes 7 mei, 19:17
De film The Beast draait in Concordia. (Foto: Carole Bethuel)
The Beast en Magnolia in Concordia 7 mei, 17:36
Sem Steijn na zijn doelpunt tegen Almere City. (Foto: Bas Everhard)
FC Twente heeft begeerde derde plek nog niet binnen 7 mei, 16:52