Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Jannes

Column

Ze maken het wel spannend hè. Niet alleen de vrouwen van Onze Efcee, maar ook de mannen. Toch worden de vrouwen gewoon landskampioen en pakken de Joseph Boys gewoon de derde plek. We staan toch zeker niet voor niks al het hele jaar op plek drie! Zondagmiddag gaat het gebeuren.
Ik zie Kowet en de Hake Helden gewoon niet verliezen van Aazet. En de Joseph Boys maken gewoon palingmoes van Volendam en stellen de derde plek veilig. Daarom komt er een mooi aantal zangers live optreden in de Veste.
Uiteraard komt Jannes het veld op om mee te lopen in de ereronde, om al dan niet in een duet met Onze Trainer het vrolijke lied Eleonora te zingen!
De grootste verrassing is dan net geweest. Neil Diamond die in hoogst eigen persoon live Sweet Caroline zingt. Oh Oh Oh! Al voor de aftrap is het raak, want het You’ll Never Walk Alone wordt live gezongen door niemand minder dan Lee Towers, samen met de Pacemakers die nog in leven zijn, dan wel de nazaten ervan.
De Rust? BZN, The Cats, Nick & Simon, Piet Veerman, Jan Smit, zijn zus, de Drie J’s - mogelijkheden te over. Ook een beetje om de Volendamse fans in deze zware tijden van degradatie een hart onder de riem te steken.
Is er ook een goede Arnhemse band om uit te nodigen? Long Tall Ernie? Hank The Knife and the Jets? Die fans van Vitesse hebben het ook niet makkelijk hé, met die vermaledijde licentiecommissie. Ik fiets nog steeds heel graag door de Oostveenweg.
Maar goed, het gaat een bijzondere wedstrijd worden zondag. Onze Club gaat zich plaatsen voor de voorronde Champions League! Op Moederdag is geen mooier cadeau denkbaar, zou ik zeggen.
Er is nog één klein probleempje. So Ein Tag moet ook nog ergens in het programma. Ik heb gehoord dat Heino daarvoor wordt ingevlogen. En anders Reinhard Mey. Of Roland Kaiser.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is te bestellen via de email redactie.hhe@dwfmedia.nl. Joost Klein komt zondag misschien ook nog. 

Column Hans Assink

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52