Sem Steijn na zijn doelpunt tegen Almere City. (Foto: Bas Everhard)
Sem Steijn na zijn doelpunt tegen Almere City. (Foto: Bas Everhard) Foto: Bas Everhard

FC Twente heeft begeerde derde plek nog niet binnen

Sport

Enschede - FC Twente heeft opnieuw een uitwedstrijd onnodig verloren. Eerder ging het bij PSV en Ajax op het eind fout, zondag bij AZ. Sem Steijn scoorde al in de 6e minuut de 0-1 na een lange aanval via Mees Hilgers, Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel en Naci Ünüvar. De ploeg van trainer Joseph Oosting controleerde, al kreeg AZ nog kansen via Sven Mijnans en Yukinara Sugawara. In het begin van de tweede helft scoorde Ruben van Bommel de 1-1, een rebound op een schot van Ibrahim Sadiq. De wissel Alec van Hoorenbeeck voor Robin Pröpper pakte verkeerd uit. In de 67e minuut gleed Van Hoorenbeeck knullig uit, waarna Vangelis Pavlidis de 2-1 kon binnen schieten. AZ kwam door de zege op 2 punten van Twente. ‘’Het liep weer in de soep’’, zei Pröpper na afloop. “We hebben het niet goed gedaan. We hebben hun in de wedstrijd laten komen. Zo zonde. Tegen Ajax was het net zo. We geven het weer weg. Het heeft ook met voetbalgogme te maken. Hoe je aan de bal bent. Het was niet goed genoeg.’’ Twente speelt nog tegen Volendam (thuis) en PEC (uit). AZ speelt tegen Go Ahead (uit) en Utrecht (thuis). Pröpper: “We wisten dat dit kon gebeuren. Anderzijds hebben we het in eigen hand. We hebben er alle vertrouwen in.’’ Ricky van Wolfswinkel tekende voor een jaar bij. ‘’Ik ben blij dat ik bij deze club ben.’’

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00