Afbeelding

Wat zit er dit jaar in het kerstpakket?

Zakelijk

Het is helemaal niet vreemd om als bedrijf al vroeg in het jaar na te denken over het kerstpakket voor het personeel en relaties dat in december wordt uitgedeeld. Bedrijven hebben hier doorgaans een vast bedrag voor opgenomen in de begroting. Soms bepaalt de directie wat er in het kerstpakket zit, vaker wordt dit uitbesteed aan het secretariaat of aan een ‘feestcommissie’ die ook bedrijfsuitjes en vrijmibo’s organiseert. Als bedrijf wil je natuurlijk wel enige inspraak hebben. Steeds meer bedrijven kiezen bijvoorbeeld voor een ‘gezond’ kerstpakket of een kerstpakket met fair trade producten. Dit kan namelijk prima passen bij de duurzame uitstraling die een bedrijf nastreeft.

Wat willen de medewerkers in hun kerstpakket?

De meeste mensen willen met kerst lekker eten met het gezin of met familie. En de jaarwisseling doorbrengen met vrienden en veel gezelligheid. Dan is het natuurlijk leuk als de inhoud van het kerstpakket daar een beetje bij meehelpt. Veel bedrijven kiezen voor een pakket met een thema, bijvoorbeeld Spanje of Italië. Maar er worden ook steeds vaker producten gekozen die gezond zijn. De chocolade wordt vervangen door noten en de chips door gezonde crackers. Sommige mensen zullen dat niet leuk vinden, met kerst moet je toch een beetje kunnen smokkelen, gezond eten doen we wel weer na 1 januari. Maar bedrijven zijn erbij gebaat dat hun personeel gezond is. Dit heeft een gunstig effect op het ziekteverzuim. Veel ondernemers kiezen daarom voor een gulden middenweg: een overwegend gezond pakket met een paar lekkere dingen om toch nog een beetje te kunnen snoepen met de feestdagen.

Op tijd bestellen

Bedrijven die een kerstpakket willen uitdelen doen er verstandig aan om deze op tijd te bestellen. Leveranciers van kerstpakketten beginnen al vroeg in het jaar met het samenstellen van voorbeeld pakketten en de inkoop daarvan te regelen. Als je kiest voor zo’n suggestie dan hoef je verder nergens over na te denken, maar je kunt natuurlijk ook zelf een pakket samenstellen of een voorbeeld pakket aanpassen met eigen suggesties. Ook de verpakking verschilt. De kartonnen doos kan nog altijd, maar steeds vaker wordt ervoor gekozen om het pakket ergens in te verpakken dat later nog kan worden gebruikt, zoals een opbergbox of een mooie mand. Door de kerstpakketten op tijd te bestellen weet je zeker dat je niet tegen een ‘helaas, uitverkocht’ aanloopt. Kerstpakketten bestellen in augustus is dus echt niet raar.

De levering van kerstpakketten

Kerstpakketten worden meestal in de eerste helft van december geleverd. Als er uitsluitend lang houdbare producten in zitten dan kan het ook eerder. Als je daarvoor kiest dan zal de leverancier je dankbaar zijn, want in december worden er altijd overuren gedraaid om alle bestellingen op tijd de deur uit te krijgen. Je kunt de pakketten op de zaak laten bezorgen, soms is het ook mogelijk om de pakketten direct op het huisadres van de ontvangers te laten afleveren.

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Blij met de zonneboot. (Foto: Robin Kreuger)
De zonneboot van Solar Boat Twente heet Lumina gisteren
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 1 mei, 08:00
De film Club Zero draait in Concordia.
Films Gimme Shelter, Boléro en Club Zero te zien in Concordia 30 apr, 17:45
Afbeelding
Hond met nierfalen 30 apr, 15:46
Vijf dagen Rumoer. (Foto: Ineke Oostveen)
Jeugdtheaterfestival Rumoer duurt vijf dagen 30 apr, 14:43
Afbeelding
De mening van Enschede: Moeten we bang zijn voor kunstmatige intelligentie? 30 apr, 13:26
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 30 apr, 07:11
Vogels kijken op het Stroink. (Foto: Jacob van der Weele)
Excursie op Landgoed Stroink 29 apr, 14:52