De laatste foto van Johan Nijenhuis (links) samen met zijn vader Henk.
De laatste foto van Johan Nijenhuis (links) samen met zijn vader Henk.

Nijenhuis Interieurs stopt na ruim 100 jaar

Zakelijk

Na meer dan honderd jaar een echt familiebedrijf te zijn geweest, is het einde toch in zicht voor Nijenhuis Interieurs. “Het was een moeilijke afweging, maar we zien geen andere mogelijkheid”, aldus Marieke Nijenhuis.

ENSCHEDE - Nijenhuis Interieurs heeft een lange en een niet altijd even makkelijk verleden. In 1917 startte Johan en Riek Nijenhuis, de opa en oma van Marieke, de woonwinkel aan de straat die toentertijd de naam Oldenzaalsestraat had en tegenwoordig De Heurne heet. Na het op relatief jonge leeftijd overlijden van Johan en Riek, nam hun zoon Henk samen met zijn vrouw Marian het bedrijf over. Na vele jaren verhuisde het bedrijf naar het Woonplein. Henk heeft heel veel bij de gemeente gelobbyd om dat Woonplein gerealiseerd te krijgen en dat is hem gelukt! Natuurlijk verhuisden ze toen zelf ook met de winkel naar het Woonplein.
Toen in 1996 Henk op 55-jarige leeftijd overleed, nam zijn zoon Johan het familiebedrijf over. “Mijn broer had net als mijn vader veel passie voor de zaak, maar hij was nog erg jong”, vertelt Marieke hierover. “Een hele verantwoordelijkheid om al op je 26e een bedrijf te runnen en het was zeker niet altijd even makkelijk. Zo brandde in 2013 de winkel op het woonplein af. Mijn broer heeft ervoor gekozen om terug te gaan naar De Heurne en zich meer te richten op persoonlijk advies.”
In 2021 overleed ook Johan op jonge leeftijd, slechts 51 jaar. “Helaas komt er daardoor wel een eind aan het meer dan honderdjarige familiebedrijf, dat door mijn grootouders, ouders en mijn broer met zoveel passie is opgebouwd”, aldus Marieke. “Het is moeilijk om te stoppen, maar voor mijn moeder wordt het emotioneel te zwaar, ik kan het er niet bij doen en mijn zoon (14 jaar) is nog te jong.”
Nijenhuis Interieurs aan De Heurne is deze maand nog geopend op vrijdag 8, 15 en 22 maart en op zaterdag 9, 16 en 23 maart tussen 11.00 en 17.00 uur. De winkel is gevuld met de mooiste meubels, die nog op voorraad zijn. Wanneer iets is verkocht, zal de lege plek worden opgevuld met wat er nog in het magazijn staat. Marieke omschrijft de meubels als ‘klassiek Engels, landelijk, exclusief en uit het hogere segment’. “Alles gaat voor de helft weg”, sluit Marieke af.

Almelo, Enschede en Hengelo gaan samen aan de slag om te verduurzamen. (Foto's Koos Mavrakis)
Energiearmoede omlaag dankzij deal 10 mei, 15:55
Leendert Overduin. (Vragen, tips, verhalen en ideeën zijn welkom op marketing@reisopera.nl)
Leendert Overduin inspiratie 'Noaber-opera' 10 mei, 12:13
Enschede Promotie voert een campagne om Duitse bezoekers naar Enschede te lokken.
Duitsland campagne lokt de buren naar Enschede 9 mei, 14:40
Afbeelding
Molendag in Lonneker 9 mei, 13:10
Het Street art festival in het centrum. (Foto: Emiel Muijderman)
Street art festival toe aan tweede editie 9 mei, 09:16
Afbeelding
Dierenartsenpraktijk Boekelo: vaccineren tegen blauwtong 9 mei, 07:47
Nu de vorst weg is, is dit een ideaal moment om basilicum te zaaien.
Wim Boers: hoe kunnen we zelf basilicium zaaien deze periode? 8 mei, 17:45
De Woonplaats gaat een complex aan de Olieslagweg verduurzamen.
Renovatieproject Olieslagweg van start 8 mei, 16:26