De film Laatste Ronde draait bij Concordia.
De film Laatste Ronde draait bij Concordia.

Laatste Ronde en Blair Witch Project te zien bij Concordia

Cultuur

Concordia heeft nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze.

Laatste Ronde: vier vrienden wisselen zware ernst af met slap ouwehoeren

Als jeugdvrienden André, Bart en David, allen diep in de 50, gaan klussen in een oude opgekochte hoeve van vriend Joost in België, blijken ze niet langer onsterfelijk. Ze wisselen nog steeds moeiteloos loodzware ernst af met slap ouwehoeren, maar daarmee ontkomen ze niet aan het feit dat ze ouder worden. Loyaliteit, noodlot en humor zijn hun reddingsboei om de volgende fase in hun leven onder ogen te zien. Laatste Ronde is het vervolg op het succesvolle Ventoux. Met Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck en Reinout Bussemaker.

Blair Witch Project: openluchtvertoning van legendarische horrorfilm

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondlopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden... In 1999 was The Blair Witch Project een gigantische hit. Met dank aan de korrelige, lo-fi beelden en briljante sound design weten de makers angstaanjagende, bloedstollende momenten te creëren, die aanvoelen als levensecht. De film is eenmalig te zien in de openluchtfilmreeks bij Stanislaus Brewskovitch, waar elke maand een film uit 1999 wordt vertoond, volgens velen het beste filmjaar ooit.

Reis in Virtual Reality door de ruimte

Vanaf 15 mei is er een nieuw programma in Virtual Reality (VR) te ervaren bij Concordia. Reis mee in een ruimteschip, herbeleef de historische Apollo 17-missie van dichtbij en speel de hoofdrol in een fake maanlanding. Sinds half maart is er in zeven filmtheaters in Nederland, waaronder bij Concordia, virtual reality te ervaren. VR biedt de kijker een unieke filmervaring, waarbij je 360 graden om je heen kunt kijken. Dat kan in de bioscoopzaal (VR cinema), met maximaal 25 mensen tegelijkertijd, of individueel met een interactieve headset (VR interactive). Het programma ‘Final Frontier’ laat je de aarde ontstijgen en het heelal ontdekken via meeslepende VR-ervaringen in en buiten de bioscoopzaal. In de filmzaal zijn drie korte films te bekijken, waaronder ‘1st Step’ van Jörg Courtial. Het is inmiddels alweer 50 jaar geleden dat de laatste mensen voet zetten op de maan tijdens de legendarische Apollo 17-missie en jij kunt de volgende zijn! De andere films zijn ‘I Saw the Future’ en ‘Spheres’.

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52