De film Laatste Ronde draait bij Concordia.
De film Laatste Ronde draait bij Concordia.

Laatste Ronde en Blair Witch Project te zien bij Concordia

Cultuur

Concordia heeft nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze.

Laatste Ronde: vier vrienden wisselen zware ernst af met slap ouwehoeren

Als jeugdvrienden André, Bart en David, allen diep in de 50, gaan klussen in een oude opgekochte hoeve van vriend Joost in België, blijken ze niet langer onsterfelijk. Ze wisselen nog steeds moeiteloos loodzware ernst af met slap ouwehoeren, maar daarmee ontkomen ze niet aan het feit dat ze ouder worden. Loyaliteit, noodlot en humor zijn hun reddingsboei om de volgende fase in hun leven onder ogen te zien. Laatste Ronde is het vervolg op het succesvolle Ventoux. Met Wilfried de Jong, Leopold Witte, Wim Opbrouck en Reinout Bussemaker.

Blair Witch Project: openluchtvertoning van legendarische horrorfilm

Drie filmstudenten reizen naar het Black Hills bos om een documentaire te maken over de legendarisch Blair-heks. Na een tijd rondlopen raken Heather, Josh en Mike verdwaald, onderkoeld en opgejaagd. Uiteindelijk wordt er nooit meer iets van ze vernomen. Tot een jaar later hun filmmateriaal wordt gevonden... In 1999 was The Blair Witch Project een gigantische hit. Met dank aan de korrelige, lo-fi beelden en briljante sound design weten de makers angstaanjagende, bloedstollende momenten te creëren, die aanvoelen als levensecht. De film is eenmalig te zien in de openluchtfilmreeks bij Stanislaus Brewskovitch, waar elke maand een film uit 1999 wordt vertoond, volgens velen het beste filmjaar ooit.

Reis in Virtual Reality door de ruimte

Vanaf 15 mei is er een nieuw programma in Virtual Reality (VR) te ervaren bij Concordia. Reis mee in een ruimteschip, herbeleef de historische Apollo 17-missie van dichtbij en speel de hoofdrol in een fake maanlanding. Sinds half maart is er in zeven filmtheaters in Nederland, waaronder bij Concordia, virtual reality te ervaren. VR biedt de kijker een unieke filmervaring, waarbij je 360 graden om je heen kunt kijken. Dat kan in de bioscoopzaal (VR cinema), met maximaal 25 mensen tegelijkertijd, of individueel met een interactieve headset (VR interactive). Het programma ‘Final Frontier’ laat je de aarde ontstijgen en het heelal ontdekken via meeslepende VR-ervaringen in en buiten de bioscoopzaal. In de filmzaal zijn drie korte films te bekijken, waaronder ‘1st Step’ van Jörg Courtial. Het is inmiddels alweer 50 jaar geleden dat de laatste mensen voet zetten op de maan tijdens de legendarische Apollo 17-missie en jij kunt de volgende zijn! De andere films zijn ‘I Saw the Future’ en ‘Spheres’.

Kom langs en ontdek het verrassende, luxe assortiment.
Betaalbare luxe bij VIP Queen Beauty 15 uur geleden
Rosalie van Blanken op weg naar het Noaberpad.
Rosalie is klaar voor het Noaberpad 15 uur geleden
King Lear komt op kasteel Twickel.
Shakespeare's King Lear herleeft op kasteel Twickel 15 uur geleden
Daan Akkerman in actie namens Sparta. (Foto: Marco ter Haar)
Afscheidswedstrijd Daan Akkerman bij Sparta 16 uur geleden
Het Hendrik Jan van Heekplein kreeg eerder dit jaar al meer groen.
De mening van Enschede: Hoe kunnen we Enschede nog mooier maken? 21 uur geleden
Afbeelding
Yamato Drummers met 'Hinotori' in het theater 27 mei, 12:54
Varvik Uitvaartzorg houdt een inloopdag.
Inloopmiddag bij Varvik Uitvaartzorg 26 mei, 08:41
VIOS bestaat honderd jaar.
VIOS viert eeuwfeest met forellen 25 mei, 10:56