De film Melk draait in Concordia op de Oude Markt.
De film Melk draait in Concordia op de Oude Markt.

Nederlandse film Melk en Franse Un Métier Sérieux in Concordia

Cultuur

Concordia heeft nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze.

Un Métier Sérieux: humoristische film over de uitdagingen van het leraarschap

In het nieuwe schooljaar op de middelbare school waar Pierre en Meriem werken, vormen de leraren een toegewijde en hechte groep. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter dat het een zware baan is. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. De Franse regisseur vertelt overtuigend over de wereld van het onderwijs. De uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd, zoals een gebrek aan middelen, het afbrokkelen van gezag en de balans tussen werk en privé, brengt hij realistisch maar ook met humor en een zekere luchtigheid naar voren. De hoofdrollen worden gespeeld door Franse topacteurs zoals François Cluzet (Intouchables, Médecin de campagne), en Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle).

Melk: aangrijpende Nederlandse debuutfilm

Als hun kindje doodgeboren wordt, keren Robin en haar man Jonas verslagen terug naar huis. Enkele dagen later beginnen Robins borsten melk aan te maken. Terwijl geen van beiden uitdrukking kan geven aan hun immense verdriet, blijft Robin kolven en de koelkast vult zich met tientallen flesjes. Robins voorzichtige nieuwsgierigheid naar het doneren van haar melk verandert in een compromisloze, bijna obsessieve onverzettelijkheid. In haar aangrijpende speelfilmdebuut benadert Stefanie Kolk het concept rouw niet met dramatische muziek of zwaarmoedige dialogen, maar in zijn meest rauwe en natuurlijke vorm. Actrice Frieda Barnhard vertolkt op ingetogen wijze de rol van Robin en toont alle subtiele nuances van verlies.

La Chimera: Italiaans sprookjesachtig verhaal over schoonheid, kunst en het leven

Jaren ‘80, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën te stelen. Arthur sluit zich bij ze aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de doden, tussen bossen en steden, tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera volledig met elkaar verweven. La Chimera is een tijdloos verhaal over schoonheid, kunst, het leven en de dood, geregisseerd door Alice Rohrwacher (Lazzaro Felice).

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 6 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 22 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus gisteren
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld gisteren
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein gisteren
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20