Reisopera Bannink Beestenboel. (Foto: Annina Romita)
Reisopera Bannink Beestenboel. (Foto: Annina Romita) Foto: Annina Romita

Kindermuziekweek bij de Nederlandse Reisopera

Cultuur

Van 6 tot en met 13 april is het Kindermuziekweek. In deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd rondom muziek en theater voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De Nederlandse Reisopera doet mee met vier gratis evenementen. 

Enschede - Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via het formulier op www.reisopera.nl/programma/kindermuziekweek. “Ga letterlijk aan de slag tijdens de slagwerkworkshop! Ontdek de klanken en geluiden die je kan maken met verschillende instrumenten en voorwerpen. Denk aan instrumenten zoals een grote trom of xylofoon. En aan voorwerpen zoals tafels en stoelen. Maar vergeet ook zeker niet je eigen lichaam en je stem. Met de groep ga je op ontdekkingsreis in de wereld van ritme en slagwerk’’, aldus de Reisopera.

Workshop 1 is op zaterdag 6 april van 13.00 tot 13.45 uur, workshop 2 van 14.00 tot 14.45 uur, in de Performance Factory. 

‘Plankenkoorts’ op zondag 7 april is een samenwerking tussen de Nederlandse Reisopera, het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. “Ga samen met andere kinderen op zoek naar een operazangeres met plankenkoorts en overtuig haar toch het toneel op te komen. Tijdens deze muzikale rondleiding leer je van alles over hoe het er voor en achter de schermen aan toe gaat in het theater. Onder begeleiding van enkele acteurs van de Reisopera ga je op ontdekkingstocht door het Wilminktheater. De speurtocht speelt zich af voor en achter het toneel. Je gaat samen op zoek naar een operazangeres die zich verstopt heeft, omdat ze last heeft van plankenkoorts. Tijdens de zoektocht kom je meerdere mysterieuze dozen tegen. In elke doos vind je een andere theatereigenschap: verbeelding, emotie, techniek of tekst. Als je de operazangeres hebt gevonden, is het de bedoeling haar te verleiden om toch het toneel op te komen voor een kort optreden. Zal de operazangeres uiteindelijk haar plankenkoorts overwinnen?’’ Rondleiding 1 is van 13.30 tot 15.00 uur, rondleiding 2 van 15.30 tot 17.00 uur.
Een Kinderkoor is er ook. “Vind jij zingen helemaal te gek? En vind je dat nog leuker om samen met andere kinderen te doen? Doe dan mee het Reisopera Kinderkoor tijdens de Kindermuziekweek. Bij deze repetitie worden de liedjes geoefend die worden gezongen tijdens de muziektheatervoorstelling ‘Bij Mij Thuis’ die twee keer wordt gespeeld op zaterdag 13 april bij de Nederlandse Reisopera.’’ Het Reisopera Kinderkoor repeteert elke woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur bij de Nederlandse Reisopera.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 7 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 23 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus gisteren
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20