Op Afroep in actie tijdens de WAK. (Foto: Geert Foekens)
Op Afroep in actie tijdens de WAK. (Foto: Geert Foekens) Foto: Geert Foekens

De WAK zoekt nieuwe vrijwilligers

Cultuur

De Week van de Amateurkunst (WAK) vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 9 juni. ‘’Dit evenement biedt een podium voor mensen die in hun vrije tijd, individueel of in een groep, met zang, dans, schilderen, theater, muziek, fotografie et cetera bezig zijn’’, zegt Roos te Marvelde, coördinator van de WAK. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Enschede – De eerste groepen en deelnemers hebben zich inmiddels al aangemeld. Er worden podiumplekken aangeboden bij Prismare, in de Grote Kerk en bij Concordia. Maar ook bij jazzcafé de Tor, waar op 7 juni ‘De dag van het Bebop Combo’ wordt georganiseerd. Op zondag 9 juni staan er bij Kunst in het Volkspark twee podia waar optredens mogelijk zijn. “De WAK is dé kans om jouw kunst te tonen of een kunstworkshop te geven. Het is een evenement dat in heel Enschede plaatsvindt: wil je optreden in jullie buurthuis of op het podium van Concordia? Dat is allemaal mogelijk’’, stelt Roos te Marvelde. “Weet je al wat je wil doen en heb je al een locatie? Helemaal goed! Dan hoef je de activiteit alleen nog maar aan te melden. Wil je iets doen, maar heb je nog geen goede locatie? Kijk dan op de site voor tips. De organisatie kan met je meedenken en je helpen om met een locatie in contact te komen. Daarnaast kun je je ook aansluiten bij een van de onderdelen die gezamenlijk worden georganiseerd. Wil je graag exposeren? Dat kan! Onder andere bij de Bibliotheek, Concordia en Prismare is er ruimte om jouw kunst bij mensen onder de aandacht te brengen. Een overzicht van alle mogelijkheden vind je op de website van de WAK: www.wakenschede.nl/doe-mee.’’

In de week van de WAK zelf zijn twee nieuwe vrijwilligers nodig die facilitair mee willen helpen en met de voorbereiding en het klaarzetten van spullen. In de loop naar de WAK toe is een derde vrijwilliger welkom voor de PR en het posten van berichten op social media.

Eerdere edities van de WAK waren een groot succes, zo meldt Te Marvelde. “Vorig jaar zorgden ruim 80 groepen samen voor meer dan 100 activiteiten op allerlei locaties verspreid over de hele stad: van Lonneker tot de Wesselerbrink en van Boekelo tot Glanerbrug. Zo bruist de hele stad een week lang van de kunstactiviteiten.’’
Ze wil graag dat de WAK zich meer uitbreidt vanuit het centrum naar de wijken toe. “Als je iets leuks wilt organiseren kan dat altijd. In overleg is heel veel mogelijk.’’ Als voorbeeld noemt ze een leuke bandjesavond in een buurtcentrum.

De WAK is toe aan aflevering nummer 14. Te Marvelde: “Iedereen is altijd enthousiast. Het is altijd een hele leuke week met leuke optredens en workshops. Echt een feestelijke week.’’ De WAK heeft een samenwerking met lokale omroep 1Twente. “Je kunt op hun mooie podium optreden, waarbij je dan ook nog een opname van jouw optreden krijgt. Allemaal fantastische mogelijkheden om nog meer mensen te bereiken’’, aldus Te Marvelde. Meer info via info@wakenschede.nl.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 8 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd gisteren
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20