Corazon Creativo treedt op bij 1Twente.
Corazon Creativo treedt op bij 1Twente.

Hoogste tijd voor Week van de Amateurkunst

Algemeen

De WAK (Week van de Amateurkunst) biedt een podium voor mensen die in hun vrije tijd met kunst bezig zijn. Amateurkunst wordt zo in de spotlight gezet. Ook dit jaar presenteren diverse Enschedese groepen en individuen zich van zaterdag 3 tot en met zondag 11 juni.

Enschede - De presentaties zijn op vele locaties in de stad te zien en deels online te volgen. Bekijk het overzicht van mooie optredens, interessante workshops en inspirerende exposities op www.wakenschede.nl/programma.
Er zijn activiteiten voor diverse groepen. “Zo vinden er ‘Concert voor Rafiq’ optredens van Phion voor schoolklassen plaats en maken we vanuit de WAK een theaterworkshop voor cliënten van Aveleijn en een jamsessie voor cliënten van de RIBW mede mogelijk. Voor kinderen en jongeren die een instrument willen proberen, zijn er enkele gratis workshops te volgen. En als volwassene kun je bijvoorbeeld een workshop zumba of capoeira volgen, of meedoen met modeltekenen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon komen kijken en genieten van activiteiten. Op verschillende plekken in de stad zijn meer dan vijftien exposities te bewonderen, van de Universiteit tot de Wonne en van ziekenhuis tot Boekhandel Broekhuis. En we hebben vele optredens om te bezoeken op het gebied van zang, dans, muziek en theater. Kom bijvoorbeeld kijken en luisteren naar de bijzondere samenwerking tussen de stadsbeiaardier en de jonge componist Riccardo Fortunato. Kom kijken bij optredens van meerdere koren. Of kom 3 juni naar het Twents Theatersport Toernooi, dat terug is van weggeweest! Een heel bijzonder optreden is het lunchconcert op 8 juni. Een uit Oekraïne gevluchte familie treedt op in het Muziekcentrum. De toegang is gratis’’, aldus de organisatie van de WAK.

De WAK werkt zo veel mogelijk samen met andere professionele (culturele) organisaties in de stad, om zo het amateurkunstveld zo veel mogelijk kansen te bieden om zich te presenteren. Dit resulteert onder meer in expositieplekken bij Concordia en Prismare.

Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen 19 apr, 07:44
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15