<p>Directeur Gerard Cox van de bieb met een vorige winnaar, Yasmin Haidar Khalaf.&nbsp;</p>

Directeur Gerard Cox van de bieb met een vorige winnaar, Yasmin Haidar Khalaf. 

(Foto: )

Schrijf jij een gedicht over Enschede?

  Cultuur

In de Week van de Amateurkunst (WAK) van 23 tot en met 31 oktober zijn er diverse activiteiten van en voor amateurkunstenaars in Enschede. Het WAK-team organiseert dit jaar weer een schrijfwedstrijd. In voorgaande jaren was het genre ‘verhalen’, dit keer is gekozen voor het genre ‘poëzie’.

Enschede - Hoe leuk is het om mee te doen en jouw woorden in te sturen en kans te maken op een prijs en je gedicht voor te kunnen dragen tijdens de prijsuitreiking? Het is een kans om je talent te laten zien! De inzendingen worden beoordeeld door een jury die een top 3 kiest. Iedereen afkomstig uit de gemeente Enschede vanaf 15 jaar mag meedoen. Insturen kan tot en met 16 oktober 2021. Meer informatie lees je op www.wakenschede.nl.

Het thema

Voor je gedicht laat je je inspireren door ‘Jouw Enschede’.

Je schrijft bijvoorbeeld over jouw favoriete plek in de stad of over hoe jij Enschede ervaart.

Voor schrijfoefeningen, inspiratie of tips lees je de blogs van ‘Verzet je Zinnen’ op https://www.verzetjezinnen.wordpress.com/blogs.

De jury bestaat uit: Dick Schlüter (Stadsdichter van Enschede), Stéfanie van Tuinen-Weghorst (DIE-dichter, beeldend kunstenaar, (gast)docent), Hans Assink (Columnist, tekstschrijver, eindredacteur Huis Aan Huis Enschede) en Wendy Wessels (Coördinator WAK schrijfwedstrijd en DIE-dichter, redacteur, creatief schrijfster ‘Verzet je Zinnen’).

Prijzen

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 31 oktober, in Enschede uiteraard, met een muzikale omlijsting van Bram Geerligs en een voordracht van dichters en de winnaars (indien de coronamaatregelen dat toestaat).

Er zijn mooie prijzen te winnen, denk aan een schrijfkaartenset van ‘Verzet je Zinnen’, een boekenbon, een vermelding in de Huis aan Huis.

Waar let de jury op?

Je bent helemaal vrij in je gedicht, zo lang je maar een link legt met het onderwerp, het thema. De jury leest jouw inzending met aandacht en let op originaliteit, creativiteit, raakvlak met het onderwerp en spelling. Na hun beraad ontstaat er een top 3 met de winnende gedichten.

Hoe doe je mee?

Stuur je gedicht (max. 1 A4, lettertype 12, 1 gedicht per persoon afkomstig uit de gemeente Enschede) naar schrijfwedstrijd@wakenschede.nl. Geef het gedicht een titel en zet deze boven je gedicht en ook in je e-mail. Gedichten zonder titel noemt de jury automatisch ‘Geen titel’.

Vermeld je naam, adres, leeftijd en e-mailadres en telefoonnummer. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van deelname.

Insturen kan van 15 september tot en met 16 oktober.

Wat je nog moet weten

-Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor deze wedstrijd. -Kwetsende taal wordt uitgesloten van deelname. -De top 3 wordt uitgenodigd voor de prijsuitreiking op 31 oktober. Houd social media en www.wakenschede.nl in de gaten voor details. -Vragen? schrijfwedstrijd@wakenschede.nl.

Door Wendy Wessels/WAK

NB: Over de uitslag kan niet worden gecor- respondeerd

Meer berichten