Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Punt

Column

Allemaal leuk en aardig dat Vitesse gedegradeerd is, maar we zijn wel mooi een record kwijt! Onze efcee had het record puntenaftrek stevig in handen, maar is nu in één klap voorbijgestreefd door Vites. (Ja, ze moeten ook wat letters inleveren).
Die vermaledijde licentiecommissie van de voetbalbond is weer op oorlogspad! Zomaar 18 punten eraf bij Vites! En wij dachten redelijk veilig te zijn met onze 9 punten aftrek in de jaren 2015, 2016. Drie keer drie punten aftrek destijds. Een record in de eredivisie! Onaantastbaar leek het, met alleen NAC als achtervolger met 1 schamel puntje aftrek.
Verder zijn het alleen clubs in de eerste divisie geweest met puntenaftrek. Fortuna spant de kroon, 11 punten in totaal. MVV 8 en Almere 6 waren ook goed. Veendam, Haarlem en RBC staan ook op het lijstje, maar die bestaan niet meer. Juventus kreeg ooit 15 punten aftrek en hoeveel punten aftrek Everton dit seizoen krijgt wisselt bijna met de week. Gisteren stonden ze op -8. Nottingham overigens op -4. In België zijn ze ook goed bezig. Daar staat Anderlecht bovenaan met 4 wedstrijden en 38 punten! Zo kan het dus ook.
Intussen zijn de vrouwen van onze efcee druk bezig met voor de negende keer landskampioen te worden, maar houden ze de spanning er nog even in. De vrouwen van onze efcee werden al acht keer eerder kampioen - een record – maar de Leonne Stentlers van de tv hebben het alleen maar over Ajax. Daar zou onze PvdA eens wat van moeten zeggen.
Maar goed, het kan nog spannend worden als Bert van Oostveen en de zijnen nog wat duistere zaken omtrent de parkeerplaats van PSV ontdekken, dan wel zwarte geldstromen richting PSG of Barcelona of omkoping van de scheids en var bij de wedstrijd tegen FC Twente en puntenaftrek volgt. Bij Feyenoord zou puntenaftrek ook mogelijk kunnen zijn wegens malversaties tijdens bekerlotingen – ze spelen altijd thuis! – en grensoverschrijdend gedrag van Steven Bergwijn. Oh. Die speelt bij Ajax. Maakt de licentiecommissie niets uit. Campeone!

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Column Hans Assink

Afbeelding
Duitse ambassadeur op bezoek 2 mei, 13:13
Afbeelding
Enschede herdenkt en viert 4 en 5 mei 2 mei, 11:53
Afbeelding
Herdenkingsconcert op het StadsCarillon op 4 mei 2 mei, 08:42
Afbeelding
Lintje 1 mei, 16:39
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Joseph Oosting langer bij FC Twente 1 mei, 14:58
Blij met de zonneboot. (Foto: Robin Kreuger)
De zonneboot van Solar Boat Twente heet Lumina 1 mei, 10:53
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 1 mei, 08:00
De film Club Zero draait in Concordia.
Films Gimme Shelter, Boléro en Club Zero te zien in Concordia 30 apr, 17:45