Phenix 3 en Phenix 2 werden afgelopen zondag allebei kampioen. Komend seizoen heeft Phenix weer een standaard eerste elftal. (Foto: Piet Diepeveen).
Phenix 3 en Phenix 2 werden afgelopen zondag allebei kampioen. Komend seizoen heeft Phenix weer een standaard eerste elftal. (Foto: Piet Diepeveen). Foto:

Leven in de brouwerij bij Phenix

Algemeen

Voetbalclub Phenix heeft maar twee elftallen, maar beide elftallen werden zondag wél kampioen. Het derde elftal pakte de titel in de vijfde klasse en het derde in de zevende klasse. “Volgend seizoen hebben we weer een eerste elftal’’, zegt Mark Diepeveen, voetballer van Phenix 3.

Enschede – Het aantal teams verdubbelt na de zomer bij Phenix. Niet alleen komt er weer een eerste elftal, maar ook een 7 tegen 7 team op de zondag en het walking football gaat een balletje trappen ‘op de Balkan’.
De club had al een 35+ team op de vrijdag en dat team blijft in actie. “Het gaat hartstikke positief met de club’’, zegt Mark Diepeveen. “We gaan weer een mooie eerste maken. Met een nieuwe trainer en een flink aantal nieuwe spelers.’’

Die nieuwe trainer is Tim Somberg. Hij kan ook putten uit de huidige selecties van het tweede en het derde, want die zijn ruim bemeten.
En ze kunnen voetballen, want beide elftallen pakten zondag de titel. Mark Diepeveen voetbalt in Phenix 3. Het derde speelde zondag thuis tegen Eilermark 4. Een overwinning was voldoende, omdat er nog drie wedstrijden te spelen waren en de oorsprong op nummer twee PW 5 acht punten was.
Het elftal van Diepeveen won met ruime cijfers van het vierde van Eilermark: 8-3. “We hebben dertien keer gewonnen en drie keer verloren’’, zegt Diepeveen. Eilermark 3 was één van de elftallen waar Phenix 3 van verloor. Het doelsaldo mag er zijn van Phenix 3: 97 goals voor en 34 tegen.

Het tweede van Phenix speelde de kampioenswedstrijd ook thuis. De tegenstander was Berghuizen 3. Het tweede van Phenix liet zich niet verrassen in de kampioenswedstrijd en won met 6-1. Phenix 2 had ook acht punten voorsprong op de nummer twee -in dit geval SC Overdinkel 2- met nog drie wedstrijden voor de boeg. “Beide elftallen hebben heel veel spelers, vooral ook jonge spelers, dus het moest wel goed komen’’, zegt Diepeveen.

De titels van Phenix 2 en Phenix 3 werden uiteraard goed gevierd op het complex van Phenix aan de Zuid Esmarkerrondweg. Komende donderdag is het opnieuw feest bij Phenix, want dan houdt de club een Hemelvaart feestdag. “We verwachten toch wel zo’n tweehonderd bezoekers’’, zegt Diepeveen. Niet alleen is er een stormbaan, maar ook is er live muziek. Een ander onderdeel is het koeschijten.

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 11 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56