Het team van EHC is kampioen.
Het team van EHC is kampioen.

Handbalsters EHC’95 gaan hogerop

Algemeen

De handbalsters van EHC’95 hebben zondag in de laatste wedstrijd van de competitie gewonnen bij Kedingen in Wierden, 12-21. Maar belangrijker was de kampioenswedstrijd tegen Avanti die door EHC werd gewonnen met 24-26.

Enschede – De wedstrijd van zondag tegen Kedingen was niet best, volgens EHC-speelster José Freriks. “Als je al kampioen bent, valt er niet veel te halen. Er was geen druk en geen spanning. We hebben ons niveau niet gehaald’’, zegt Freriks, die zelf niet meedeed vanwege een kuitblessure.

In de kampioenswedstrijd speelde ze wel, al werd dat ten zeerste ontraden door de fysiotherapeut. “Ja, als je kampioen kunt worden, dan wil je spelen’’, zegt Freriks.
Met nog drie wedstrijden te gaan had EHC nog één punt nodig voor de titel in de 2e klasse. Avanti was de nummer twee in de stand en had ook nog zicht op het kampioenschap. “Winst op EHC was voor de Glanerbruggers van cruciaal belang’’, zegt Freriks.
In sporthal de Brug waren beide teams tot ver in de tweede helft aan elkaar gewaagd. Terwijl Avanti in het eerste deel van de wedstrijd de overhand had en telkens met één punt verschil leidde, wist EHC in de slotfase van de wedstrijd toch langszij te komen en stond er na 60 minuten een eindstand van 24-26 op het bord, in het voordeel van EHC.

Hierna speelde EHC nog thuis tegen ZVBB’21. Die wedstrijd werd door de ploeg van de coaches Mirjam Koenhorst en Margaret Duursma met duidelijke cijfers gewonnen, 32-12. Het slotstuk was dan misschien niet een beste wedstrijd, maar ook bij Kedingen was het verschil royaal met een uitslag van 12-21. EHC promoveert nu naar de eerste klasse. De formatie van trainsters Mirjam Koenhorst en Margaret Duursma kwam al eerder uit op dit niveau. “Maar doordat de vereniging in 2018 niet kon voldoen aan de leveringsplicht van een bondscheidsrechter werd het hoogste damesteam teruggezet naar een klasse lager’’, aldus Freriks. “Toen wel aan deze verplichting kon worden voldaan, werden de pijlen dan ook direct gericht op de terugkeer naar het hoogste regionale niveau. Helaas gooide de coronapandemie opnieuw roet in het eten en besloot de bond de competitie van het seizoen van 2020/2021 nietig te verklaren.’’

Met Jolien Kogelman als bondscheidsrechter -ze speelt ook in EHC dames 1- mag EHC nu wel naar de eerste klasse. Het team blijft in principe intact. “Alleen Elles Winkler gaat in Groningen studeren.’’

Wat het kampioenschap en de terugkeer naar de 1e klasse voor de club betekent? Freriks: “Veel! Een toekomstige promotie naar de hoofdklasse wordt hierbij zeker niet uitgesloten. Maar daar is meer voor nodig en zover is EHC nog niet. De 1e klasse is een lastige klasse om kampioen in te worden. Er zijn veel goede ploegen met dezelfde ambities. En hoewel EHC een goede jeugdlijn koestert, zijn deze speelsters nog lang niet toe aan het seniorenhandbal.’’

De trainingen gaan nog even door, ook met het oog op de beachhandbalcompetitie.

Afbeelding
'Ik kom zelfs de kraanvogel tegen' 8 jun., 15:39
Afbeelding
Solar Boat Twente wint Regatta in Enkhuizen 8 jun., 14:23
Afbeelding
'Echte arbeidersclub' UDI is 90 jaar 8 jun., 13:24
Afbeelding
PW houdt internationaal veteranentoernooi 8 jun., 11:15
Afbeelding
Expositie Malte Bruns en Inge Meijer 8 jun., 09:34
Afbeelding
De mening van Enschede: Armoede in 053 7 jun., 18:24
Afbeelding
Helemaal rood! 7 jun., 17:42
Afbeelding
Hoe kun je Duits personeel het beste inzetten om de Duitse markt te veroveren? 7 jun., 15:49