Theater bij Sonnevanck. (Foto: Agnes Booijink)
Theater bij Sonnevanck. (Foto: Agnes Booijink) Foto:

Sonnevanck zoekt jonge acteurs voor ‘Stadsvlucht’

Algemeen

Voor de nieuwe voorstelling ‘Stadsvlucht’ is Theater Sonnevanck op zoek naar vijftien talentvolle acteurs, zangers, dansers en muzikanten tussen de 12 en 16 jaar. 

Enschede - Jongeren krijgen in deze voorstelling de kans om zelf op het toneel te staan in een professionele theatervoorstelling en worden begeleid door ervaren theatermakers. De audities voor Stadsvlucht vinden plaats op 12 en 13 februari in Sonnevanck aan de Walstraat 2.
Jongeren tussen 12 en 16 jaar kunnen zich tot en met 6 februari aanmelden via www.sonnevanck.nl/stadsvlucht. De deelname aan Stadsvlucht is gratis en jongeren hoeven geen ervaring te hebben. “Met vijftien jongeren in de hoofdrol en in samenwerking met verschillende muziekverenigingen en dansscholen wordt Stadsvlucht een spannende theatrale trip’’, zegt Koen Waanders van Sonnevanck. “Vol verrassingen en muziek op diverse locaties in de stad, waarbij je Enschede met nieuwe ogen en oren ervaart.’’ De voorstelling wordt geschreven door Wessel Schrik en geregisseerd door Celine Hoex. “Stadsvlucht gaat over Mees. Die is het zat. Zat van alles wat niet mag, alles wat niet kan, alles in het algemeen. Mees schrijft een brief, klimt uit het slaapkamerraam en vertrekt. Telefoon uit. Weg van huis. Klaar. Vier goede vrienden gaan op zoek en nemen het publiek mee. De zoektocht brengt ze op verschillende plekken in Enschede waar Mees zou kunnen zijn. Er gebeuren wonderlijke dingen, Enschede komt op onverwachte wijze tot leven’’, aldus Waanders.

'Wachten op Godot' is te zien in het Wilminktheater. (Foto: Salih Kilic)
'Wachten op Godot' in het Wilminktheater 29 apr, 10:27
Tetem maakt werk van het Maker Festival Twente.
Tetem maakt werk van Maker Festival 28 apr, 15:08
Christian Pielich. (Foto: Bodine Jeske)
Christian Pielich met cabaretshow NU in Vestzak 28 apr, 09:24
Afbeelding
Enschede viert Koningsdag 2024 FOTO'S 27 apr, 18:55
Afbeelding
Koningsdag in Lonneker FOTO'S 27 apr, 16:59
Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Jitske Kramer en Dolf Jansen met 'All Inclusive' 27 apr, 10:26
Afbeelding
Drukke en gezellige Koningsnacht in de binnenstad FOTO'S 26 apr, 22:32