Het Volkspark bestaat 150 jaar.
Het Volkspark bestaat 150 jaar. Foto:

Het Volkspark viert op donderdag 2 mei het 150-jarig jubileum

Historie

Het Volkspark begint donderdag 2 mei met het vieren van het 150-jarig bestaan. De aftrap van het jubileumjaar vindt plaats op donderdag 2 mei met verschillende activiteiten.

Enschede - Speciale aandacht is er voor de jeugd van 6 tot 16 jaar. Op donderdag 2 mei is er van 13.00 tot 17.00 van alles te doen in het Volkspark. De sportieve, creatieve en educatieve activiteiten zijn georganiseerd in samenwerking met Alifa, Sportaal, Panna Knock-Out, de Museumfabriek, tennisclub ELTC en Concordia.
Sportaal zorgt voor een spannend parcours waarop kinderen kunnen BMX’en en steppen, een uitdaging kunnen aangaan met lasergamen of zich kunnen meten in een blaze pods challenge. Voor de kleintjes is er een XXL knikkerbaan om te bouwen, georganiseerd door Met Zonder Jas. “Ben je een jong voetbaltalent als de nieuwe Lionel Messi? Doe dan mee aan het Panna Knock-Out toernooi. Gedurende de hele middag vindt er een knock-out toernooi plaats om te bepalen wie de beste straatvoetballer van Oost-Nederland is. Dit kampioenschap dient als voorronde voor het Nederlands kampioenschap’’, aldus de organisatie. Voor de tennisliefhebbers is er de mogelijkheid om kennis te maken met de tennissport en/of een balletje te slaan op de tennisbaan van ELTC.
Naast de sportactiviteiten zijn er ook culturele en creatieve bezigheden, zoals het beschilderen van porseleinen borden of bekers, schminken, een schaaktoernooi of een puzzeltocht door het park.

Ook is er een Verhalenkar. Edwin Plokker (van De Museumfabriek) vertelt over een aantal merkwaardige gebeurtenissen in het Volkspark. Adrie Hemmink (van 1Twente) haakt in op deze gebeurtenissen met een bijpassende Twentse Taalquiz. 

Gerrit van Oosterom schreef speciaal voor dit jubileum het boek ‘Het Volkspark, Biografie van het eerste Volkspark van Nederland, Enschede’. In de biografie neemt Gerrit van Oosterom, landschapshistoricus, landschapsarchitect en schrijver, de lezer mee in het verleden, heden en de toekomst van Het Volkspark en haar nauwe verwevenheid met de (textiel)historie van Enschede. Het jubileumboek wordt in Loetje gelanceerd tijdens een besloten bijeenkomst op donderdag 2 mei. Het boek is te bestellen via www.volkspark.nl/boek/ en is op 2 mei vanaf 17.00 uur af te halen bij Loetje. “Het Volkspark staat aan de vooravond van een nieuwe levensfase en verschillende ontwikkelingen vragen om een herijking van de inrichting en het gebruik. Het is daarom belangrijk om te weten waar we vandaan komen’’, aldus het bestuur.

Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52
De film Laatste Ronde draait bij Concordia.
Laatste Ronde en Blair Witch Project te zien bij Concordia 14 mei, 18:04
Afbeelding
Feestje voor alle vrijwilligers in Enschede in Twentsche Foodhal 14 mei, 17:34
De spelers van FC Twente vormen een erehaag voor de vrouwen. Renate Jansen gaat voorop. (Foto: Bas Everhard)
Volop feest in een vrolijke Veste 14 mei, 16:13
Afbeelding
Sonnevanck zoekt kinderen voor familie-opera Piratenkoningin 14 mei, 14:55