In 2021 werden de nodige demonstraties gehouden tegen de coronamaatregelen.
In 2021 werden de nodige demonstraties gehouden tegen de coronamaatregelen. Foto: Shutterstock

Column RP Advocatuur: Goede voornemens voor het nieuwe jaar!

Algemeen

Als je tegenwoordig mensen spreekt, dan ontkom je bijna niet aan de grote coronadiscussie: wel of niet (verplicht) vaccineren, hoe ernstig is het nu allemaal? Is het toch een soort griep of is het een stuk ernstiger? En wat doet ons kabinet nu allemaal wel en niet goed? Geven onze Koning en de beleidsmakers wel het goede voorbeeld? Gaan de maatregelen wel erg ver of lang niet ver genoeg? 

Iedereen heeft er mee te maken en dus heeft iedereen er ook een mening over. Zaken waar je het hartgrondig met elkaar over oneens kunt zijn. Begrijpelijk, maar het wordt er niet gezelliger op natuurlijk. Je komt maar zo in hele vervelende discussies terecht en dat hoeft niet zo’n probleem te zijn als iedereen elkaar in de waarde laat. En daar dreigt het nog al eens mis te gaan en het feit dat demonstraties steeds vaker uitmonden in toch redelijk gewelddadige bijeenkomsten, spreekt boekdelen. Het nieuwe jaar is begonnen en dit is voor veel mensen het moment om weer eens wat goede voornemens op een lijst te zetten: meer bewegen, gezonder eten, afvallen, stoppen met roken, meer ontspannen, meer omzien naar familie en vrienden. Noem het maar op; de lijst is schier oneindig. Als aan het einde van het jaar de lijsten worden opgemaakt van alle voornemens die niet alleen bij een voornemen zijn gebleven, dan worden ze al een heel stuk korter. Misschien zijn die lijstjes ook gewoon te lang. Als wij nu met zijn allen (oké, wat hoog gegrepen, maar laten wij zeggen: met een flink stel mensen) “gewoon wat aardiger zijn voor anderen” eens bovenaan de lijst zetten? En dat we dan zorgen dat dit voornemen ook daadwerkelijk op de afgevinkte lijst komt te staan, aan het einde van dit jaar. Het zal alle problemen niet oplossen, maar kwaad kan het zeker niet. Het lijkt mij in ieder geval een poging waard.

RP Advocatuur
Corina van Assen is mede-eigenaar van RP Advocatuur in Enschede. Zij behandelt zaken op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en letselschade. Kijk ook op

www.rpadvocatuur.nl

column RP Advocatuur

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen gisteren
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48