Het IDO voorziet in een behoefte.
Het IDO voorziet in een behoefte. Foto:

Bibliotheek biedt extra uren ondersteuning IDO

Algemeen

De Bibliotheek Enschede gaat extra uren ondersteuning bieden met betrekking tot het onlangs ingevoerde Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Het gebeurt naar aanleiding van de verscherpte maatregelen rondom corona. Daarom verruimt de Bibliotheek Enschede haar openingstijden van het Informatiepunt Digitale Overheid. 

Enschede - De komende twee weken is het Informatiepunt in de Centrale Bibliotheek aan de Pijpenstraat geopend van 9.30 tot 17.00 uur en in de Bibliotheek Zuid tijdens de reguliere openingstijden. “Opgeleide medewerkers helpen de Enschedeërs met al hun vragen over bijvoorbeeld de CoronaCheck-app en het maken van online afspraken voor het boostervaccin’’, zo meldt Monique Schouten van de bieb.

De bibliotheek is een essentiële voorziening. Dat kwam duidelijk naar voren uit de persconferentie van afgelopen zaterdag, aldus Schouten. “De bibliotheek voorziet niet alleen in een behoefte om inwoners in tijden van lockdown van boeken, dvd’s en tijdschriften te voorzien. Het blijkt dé plek waar inwoners naartoe gaan voor digitale ondersteuning. Reden voor de Bibliotheek Enschede om de openingstijden stevig te verruimen op twee vestigingen in de stad.’’

Bibliotheekmedewerker Katelijne: “Wij zijn blij dat we mensen doorlopend kunnen helpen met hun vragen. In deze tijd verandert er zoveel, sommige mensen houden dat niet bij. We voorzien echt in een behoefte. Mensen zijn zo dankbaar voor onze hulp.’’ Zie www.bibliotheekenschede.nl.

Tetem maakt werk van het Maker Festival Twente.
Tetem maakt werk van Maker Festival 28 apr, 15:08
Christian Pielich. (Foto: Bodine Jeske)
Christian Pielich met cabaretshow NU in Vestzak 28 apr, 09:24
Afbeelding
Enschede viert Koningsdag 2024 FOTO'S 27 apr, 18:55
Afbeelding
Koningsdag in Lonneker FOTO'S 27 apr, 16:59
Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Jitske Kramer en Dolf Jansen met 'All Inclusive' 27 apr, 10:26
Afbeelding
Drukke en gezellige Koningsnacht in de binnenstad FOTO'S 26 apr, 22:32
Jan Henk de Groot komt naar Concordia.
'Grunningse laidjes' live op Twentse bodem gezongen 26 apr, 18:09