Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Max

Algemeen

Een bijzondere zondag, dat was het. FC Twente won zomaar van RKC! En hoe! Het had wel 10-1 kunnen worden, zoveel kansen hadden ze. Alsof er een boete op stond om de derde goal te maken! Maar al met al staan we maar negen punten achter op de koploper hè. Niemand die het erover heeft of aan denkt, maar die titel, dat kan gewoon hè.

Als Max wereldkampioen wordt, terwijl Lewis een snellere auto heeft, dan kan er in de eredivisie ook meer dan je in eerste instantie zou denken. Als Max een beetje van zijn instelling over kan brengen op de Boys van Jans, dan zijn die negen punten zo ingelopen. En Max wil wel wat gasttrainingen verzorgen heb ik uit betrouwbare bron.
Toevallig is de buurvrouw van de moeder van Max een vriendin van een oomzegger van S10 en die schijnt een beetje verkering te hebben met de neef van de kapper van Jeroen van der Lely wiens tante een halfzus is van de tuinman van onze nieuwe burgemeester, waarmee de link naar Enschede is gelegd.

Kijk er niet raar van op als onze spelersbus straks vooraf wordt gegaan door een safety car. Of dat alle spelers verplicht naar de training gaan op een intermediate fiets met zachte banden.
Als Max een Formule heeft die leidt naar plek 1, dan volgen we gewoon de leider, simpel zat. Trainingskampje in Abu Dhabi? No problemo. Conditietraining op het circuit van Zandvoort? Dat loopt vast gesmeerd. Misidjan en Daan Rots met ingebouwde DRS in het shirt? De backs van de tegenstander doen het in de broek.
Met Formule Max gaan de Jans Boys pas echt gas geven. Het nieuwe huisorkest wordt The Marshalls. De stewards worden var. Nicholas Latifi wordt erelid. Olav Mol krijgt een standbeeld. Grolsch gaat bier brouwen met een vleugje suikervrije Red Bull...

12-12-21 was een bijzondere dag. En 12 plus 21 is 33, het nummer van Max. En dit is de 50e kollum van het jaar. Nog twee, want 52 is de max.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl. Ook leuk om cadeau te geven.

Column Hans Assink

Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Jitske Kramer en Dolf Jansen met 'All Inclusive' 27 apr, 10:26
Afbeelding
Drukke en gezellige Koningsnacht in de binnenstad FOTO'S 26 apr, 22:32
Jan Henk de Groot komt naar Concordia.
'Grunningse laidjes' live op Twentse bodem gezongen 26 apr, 18:09
Monofoon is bij Sonnevanck ontwikkeld.
Sonnevanck en Oyfo brengen Monofoon 26 apr, 15:43
Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 26 apr, 08:54
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18