Afbeelding

Met deze tips wordt verhuizen helemaal stressloos

Algemeen

Verhuizen kan erg stresserig zijn als je geen goede planning hebt. Een goede voorbereiding is onwijs belangrijk. Alleen op welke manier kun je jouw verhuizing vlekkeloos en zonder stress laten verlopen? Zodat je aan het einde kunt zeggen: “Ging super vlot en we hebben af en toe hard gelachen.” Hieronder geven we je de belangrijkste tips om dit waar te maken.

Begin ruim op tijd met inpakken

Als je ruim op tijd begint met inpakken, dan kun je makkelijker het overzicht behouden. Dan hebben we het niet over een aantal dagen, maar zelfs een maand van tevoren. Je kunt voor jezelf alle spullen waarvan je zeker weet dat je die de komende maand nog gaat gebruiken apart houden. Alleen al die boeken in de boekenkast die je tot die tijd toch niet nodig gaat hebben, je zomerkleding die je nu niet gaat gebruiken en alle andere frutsels in de woonkamer. Op deze manier kan je alles goed bij elkaar sorteren en geef je jezelf de ruimte om alles rustig te kunnen inpakken.

Labelen, labelen en nog eens labelen

Tijdens het inpakken is het belangrijk om alle dozen te labelen. Dit kan je doen met stickers, labels of schilderstape om het leesbaarder te maken. Dan schrijf je op in welke ruimte de doos moet komen te staan en op die manier weet iedereen precies waar alles heen moet. Daarnaast kun je nog opschrijven of de doos zwaar is of dat er breekbare spullen in zitten. Tijdens de dag zelf is het ook nog handig om op iedere kamerdeur een papiertje met het nummer van de doos te plakken. Om te voorkomen dat de verhuisdozen op een verkeerde plek in huis staan en je weer alles aan het verhuizen bent.

Goed verhuisbedrijf

Een goed verhuisbedrijf inhuren betekent niet automatisch een zorgeloze verhuizing. Verhuizers komen niet opdagen, spullen gaan kapot of kosten vallen hoger uit. Daarom is het belangrijk om met erkende verhuisbedrijven te werken. Op die manier kom je in aanmerking met het beste verhuisbedrijf. Daarbij kun je denken aan of een verhuisbedrijf toeslag vraagt voor in het weekend of dat al je spullen goed verzekerd zijn. Werken ze met een all-in prijs of met een uurtarief? Dit zijn allemaal belangrijke punten die goed zijn om mee te nemen.

De beste verhuisbedrijven kun je het beste vergelijken op Trustoo, op die manier kun je filteren op verhuisbedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven. Eigenlijk door heel Nederland. Zowel particulier als zakelijk.

Afbeelding
LEAP24 opent een nieuw snellaadstation in Enschede 28 mrt, 13:46
Afbeelding
De vloer behoort tot de basis van het interieur 28 mrt, 12:28
'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 28 mrt, 08:54
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44