De Kalfire E-One elektrische haard: amper te onderscheiden van een échte houthaard.
De Kalfire E-One elektrische haard: amper te onderscheiden van een échte houthaard.

Oktober Kachelfest: sfeervol verwarmen

Algemeen

De maand oktober staat bij Boudrie Kachels en Haarden inmiddels synoniem voor het Oktober Kachelfest. De kachel- en haardenspeciaalzaak uit Oldenzaal houdt het evenement voor het vierde jaar op rij en is ook leuk voor Enschedeërs. Tijdens het Oktober Kachelfest toont men vele innovaties en zijn er diverse aanbiedingen. Kom kachels kiek’n bie Boudrie!

Oldenzaal/Enschede - De houtkachel is volgens Boudrie nog altijd razend populair in Nederland. “Het is de meest sfeervolle manier van verwarmen. De Zweedse fabrikant Contura staat al jaren bekend om hun degelijke en stijlvolle vrijstaande houtkachels. Het brede assortiment bevat van vrijwel elk type een variant met zijruiten of zonder zijruiten voor een waanzinnig vuurzicht dat altijd perfect aansluit bij uw woonkamer.”

Naast design zijn ook techniek en materiaal aspecten die bij Contura hoog in het vaandel staan. “De perfect regelbare houtkachels hebben een tijdloos design. Toch worden de modellen onderhuids regelmatig bijgewerkt en van de nieuwste technieken voorzien. Zo zijn de houtkachels van Contura bijvoorbeeld voorzien van een automatische start functie en een refuelling boost functie. Hiermee kan men de schoonste en efficiëntst brandende houtkachels van de markt aanbieden die voldoen aan de Europese ECO-Design richtlijn. Contura maakt haar kachels van gietijzer en/of plaatstaal. Wilt u de warmte zo lang mogelijk vasthouden? Dan zijn er ook modellen die uitgerust kunnen worden met speksteen en/of een warmtemagazijn’’, aldus Boudrie.


Kalfire gashaarden
De Kalfire GP-lijn (Grande Prestige) is volgens Boudrie een populaire gashaard in Nederland. “Met de brander die verwerkt zit in de houtblokken is deze gashaard niet te onderscheiden van een echt houtvuur. De haard kan nu nóg realistischer gemaakt worden door de led verlichting, dat een natuurgetrouw gloedbed mogelijk maakt. Het NSG systeem zorgt ervoor dat de haard levensechte vonken genereert. Geen enkele gashaard komt zo dicht in de buurt van de bekende houtkachel. In nieuwbouwwoningen wordt er geen aardgasaansluiting meer aangelegd. Dat betekent echter niet dat u geen gashaard in uw nieuwbouwwoning kunt plaatsen. Veel gashaarden zijn namelijk uitvoerbaar op propaangas. Het is daarom mogelijk om een gashaard te plaatsen zonder aardgasaansluiting. Bij een propaan opstelling wordt er een gasleiding aangelegd op een extern systeem, geheel onafhankelijk van het aardgasnetwerk! Mocht uw woning onverhoopt van het gasnetwerk worden afgesloten, dan hoeft u geen afscheid te nemen van uw gashaard. De meeste gashaarden zijn namelijk om te bouwen naar propaan. Kalfire komt met de ombouwgarantie. De fabrikant bouwt in dat geval de gashaard voor u om van aardgas naar propaan. Kalfire geeft deze garantie tot maar liefst 2029.’’


Elektrische sfeerhaarden
Is er geen rookkanaal en is dit ook niet mogelijk, dan is een elektrische sfeerhaard dé oplossing, stelt Boudrie. “Hier is geen afvoer nodig. Een elektrische kachel is onder andere uitermate geschikt voor appartementen en woningen waar moeilijk een afvoer te realiseren is. In de Nederlandse woonkamer is de elektrische haard niet meer weg te denken. Elektrische haarden zijn bezig met een enorme opmars. Deze afvoerloze sfeerhaarden zijn ontzettend populair doordat de techniek de afgelopen jaren enorm verbeterd is. Met de nieuwste technieken en ontwikkelingen zijn elektrische haarden bijna niet meer te onderscheiden van gashaarden. Ze kunnen zelfs warmte geven.’’ De elektrische haarden in het assortiment van Boudrie zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er vrijstaand, inbouw of hangende modellen. Ook zijn er verschillende technieken op de markt, van exclusieve hologram projectie tot waterdamp. In de showroom kunnen de adviseurs naast al deze keuzes ook nog de extra opties van deze haarden demonstreren. “De meest realistische elektrische haard op dit moment komt van Kalfire. Met innovatieve techniek heeft Kalfire een beleving gecreëerd dat het gevoel van een houthaard wel heel erg dichtbij brengt. Want niet alleen het vuurbeeld is een reden om te gaan voor de E-One van Kalfire. Gloeiend hout, opspattende vonken, het geluid van knisperend vuur en zelfs aangename warmte maken van deze haard zoveel meer dan alleen maar een elektrische haard. Zelfs als de E-One uit staat oogt deze als een echte haard.’’


Kom langs
Het Oktober Kachelfest vindt plaats van 21 t/m 23 oktober bij Boudrie Kachels en Haarden aan de Thorbeckestraat 80 in Oldenzaal. Op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober is de showroom geopend van 10.00 tot 20.00 uur. “Op zaterdag 23 oktober bent u van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Kom kachels kiek’n!”

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 19 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 19 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47