Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Koude kermis

Algemeen

Het zijn weer eens rare tijden. Ajax staat veertiende, de koning krijgt er een halve ton bij en de btw op konijnenvoer gaat van 9 naar 21 procent. Verder heeft de dierenpartij een lijsttrekker die niet meer de lijsttrekker is en heeft Onze Pieter een record gevestigd door een communicatiegoeroe na twee uur al te ontslaan. Intussen is in Eanske de benzine bij een tankstation aan de Kuipersdijk op een vrijdagmiddag zomaar gratis. Voor vijftig man en een max van 75 euro, maar toch. Zouden ze ook eens ergens met bokbier moeten doen.
Maar dat lees ik nergens. Wel dat de bieb niet gaat verhuizen naar het Wilminkplein. Ik heb nooit zo goed begrepen waarom de bieb daar naartoe zou moeten verhuizen, maar nu gaat het dus ook niet gebeuren. De stekker is eruit getrokken, zoals dat dan heet. Waaruit? Uit de Huiskamer van de Stad, zoals ze het bij de gemeente noemen.
De bieb samen met het Wilminktheater, Kaliber Kunstenschool en poppodium Metropool onder één dak, dat was het plan. Maar de bieb krijgt de begroting niet rond en de gemeente is daar verbaasd over wat de baas van de bieb weer verbaast, zo lees ik in de tub. De verkoop van het pand waar de bieb in zit is in de ijskast gezet. Ha, dat brengt me bij de windbuul’n in Hengel.
De VVD aldaar wil de 80 mille terug die ons is toegezegd om de ijsbaan open te kunnen houden. Zijn ze daar in Hengel helemaal van de pot gerukt, zou ik willen zeggen, maar je kunt het ook positief bekijken: er zijn dus VVD’ers met een actief geheugen.
Gelukkig heb ik meer verstand van voetbal. Ik zag onze efcee Herbstmeister worden, maar RKC uit werd dus het verhaal van die koude kermis. Ze hebben Onze Joseph behoorlijk in de steek gelaten. En de fans ook. Ik eis 12 punten in de volgende vier wedstrijden!
En volgende keer leg ik dat van die ketchup uit.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. En voor Punctualiteit Is Een Traditie. ‘En mijn moeder heette Piet’, aldus Hans wiens vader Hans heette. Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl.

Column Hans Assink

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55
Afbeelding
UNI10 Edelsmid heeft ruime selectie sieraden 2 dec., 07:58
Afbeelding
Disgraced in het Wilminktheater 1 dec., 14:48
Afbeelding
Lisa geeft ruim 2000 oliebollen weg 1 dec., 11:20
Afbeelding
Nieuwe app Rekord.life Enschedese platenzaken 1 dec., 09:33
Afbeelding
Heel Bijzonder wint mooie horecaprijs 1 dec., 08:47
Afbeelding
Beeldenroute eerbetoon aan Cees Willemsen 1 dec., 07:56
Afbeelding
Overdagkoor zoekt lage stemmen 30 nov., 14:54