ERC houdt zaterdag een groot rugbytoernooi voor kinderen van 6 tot 12.
ERC houdt zaterdag een groot rugbytoernooi voor kinderen van 6 tot 12.

Internationaal jeugdtoernooi ERC’69 moet blijvertje worden

Sport

Rugbyclub ERC’69 houdt zaterdag 20 april het eerste International Duncan Forsyth Tournament. Ruim 600 jonge spelers van zes Duitse en vijftien Nederlandse rugbyclubs komen rugbyen. De wedstrijden zijn van 10.00 tot 15.00 uur.

Enschede - Annemarie Wenzel van de toernooicommissie verwacht dat het druk wordt. “Al die kinderen nemen ook hun ouders mee. En de entree is gratis.’’ Het toernooi zet niet alleen de club ERC op de kaart, maar ook Enschede, stelt Wenzel. “En we willen de kinderen een mooie dag bezorgen.’’ Daarom is er ook ‘smoothie-fietsen’ en is er een snelheidsmeter. om de snelheid van een schot of worp te meten.

De insteek is om het toernooi elk jaar te houden. Het idee voor het evenement ontstond afgelopen december, na afloop van een wedstrijddag in Keulen, zo meldt Ben Jansen, voorzitter van ERC’69. “We spelen wel vaker over de grens, met name in Duitsland. Het leek ons geweldig om in eigen huis een grootschalig internationaal jeugdtoernooi te organiseren, om ons als club te laten zien en horen. Het is hartstikke mooi dat we dit binnen een half jaar voor elkaar hebben gekregen. Trots zijn we op de Duitse clubs die meedoen, uit Hannover, Keulen, Münster, Schaumburg, Werlte en Wiedenbrück. De vijftien Nederlandse clubs komen uit het hele land, van Den Haag tot Groningen, van Arnhem tot Drachten.”

Doelgroep van het toernooi zijn de zogenaamde TBM’ers: Turven (6 en 7 jaar), Benjamins (8 en 9 jaar) en Mini’s (10 en 11 jaar). Zij spelen in gemengde teams. Meer dan 600 jongens en meiden spelen die dag in totaal 120 wedstrijden. ‘’Rugby is bij uitstek geschikt voor jonge spelers. Kinderen leren er omgangsvormen: bij rugby staat eerlijk spel, met respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter, voorop’’, aldus Wenzel.  

Het toernooi is vernoemd naar erelid Duncan Forsyth. Hij overleed op 25 september 2023 en was speler, trainer, coach en scheidsrechter bij ERC. Zo’n 75 vrijwilligers komen bij het toernooi in actie. Wenzel: “Bijzonder hoe betrokken iedereen is.’’

Tetem maakt werk van het Maker Festival Twente.
Tetem maakt werk van Maker Festival 28 apr, 15:08
Christian Pielich. (Foto: Bodine Jeske)
Christian Pielich met cabaretshow NU in Vestzak 28 apr, 09:24
Afbeelding
Enschede viert Koningsdag 2024 FOTO'S 27 apr, 18:55
Afbeelding
Koningsdag in Lonneker FOTO'S 27 apr, 16:59
Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Jitske Kramer en Dolf Jansen met 'All Inclusive' 27 apr, 10:26
Afbeelding
Drukke en gezellige Koningsnacht in de binnenstad FOTO'S 26 apr, 22:32
Jan Henk de Groot komt naar Concordia.
'Grunningse laidjes' live op Twentse bodem gezongen 26 apr, 18:09