Afbeelding
Foto:

Huldiging FC Twente Vrouwen

Sport

Enschede - Renate Jansen met de schaal in De Grolsch Veste! Na twee mislukte pogingen de landstitel binnen te halen, tegen FC Utrecht en Fortuna Sittard, lukte het FC Twente Vrouwen zaterdag op eigen veld wel tegen Telstar. De ploeg van trainer Joran Pot won met 2-0. Jaimy Ravensbergen, net terug van een langdurige kruisbandblessure, maakt beide doelpunten in de kampioenswedstrijd. Het is alweer de negende landstitel voor FC Twente Vrouwen. Vorig jaar moest Twente de titel op de laatste speeldag aan Ajax laten. 

Namens het gemeentebestuur heeft burgemeester Roelof Bleker zaterdagavond de FC Twente Vrouwen gefeliciteerd met het behalen van de landstitel. Het gemeentebestuur nodigt FC Twente Vrouwen uit voor een feestelijk onthaal op het stadhuis op dinsdagmiddag 21 mei. “We zijn onmeunig trots op dit toonaangevende team van het vrouwenvoetbal, dat ook meermaals hofleverancier is van het Nederlands elftal”, vertelt Bleker. “De voetbalsters en staf van FC Twente Vrouwen presteren niet alleen al jaren op de toppen van hun kunnen, zij hebben een enorme boost gegeven aan het vrouwenvoetbal in Nederland en Europa.”
Ook sportwethouder Niels van den Berg die de laatste thuiswedstrijd in De Grolsch Veste meebeleefde, is trots: “Deze negende landstitel is een bekroning van het harde werken van dit topteam onder leiding van trainer Joran Pot.”

In samenwerking met de club biedt de gemeente de landskampioen van de Vrouwen Eredivisie het feestelijk onthaal aan op het stadhuis. Bleker: “Enschede is de bakermat van het vrouwenvoetbal. Iedereen die de FC Twente Vrouwen een warm hart toedraagt, is dinsdagmiddag 21 mei aanstaande vanaf 16.30 uur welkom bij het stadhuis. We maken er een mooi Twents feestje van.”

(Foto: Bas Everhard)

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52