Claudie Aubri deed na het Eigen Kracht project nog een intervisie vervolgtraject,
Claudie Aubri deed na het Eigen Kracht project nog een intervisie vervolgtraject,

‘Ik heb geleerd mijn stem te laten horen’

Human Interest

M-Pact en de Gemeente Enschede bieden samen het Eigen Kracht project aan voor vrouwen die onder de participatiewet vallen. Tijdens het project gaan vrouwen in tien weken aan de slag om onder meer hun zelfvertrouwen te vergroten. 

ENSCHEDE - De vrouwen leren tijdens het project Eigen Kracht wat hun (nieuwe) kwaliteiten en talenten zijn, waarmee ze hun leefwereld, netwerk en kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten. Of dat nou vrijwilligerswerk, een opleiding of een betaalde baan is. “Ik ben dankzij het Eigen Kracht project mijn eigen onderneming Elements of Empowerment begonnen!” vertelt oud-deelnemer Claudie Aubri enthousiast.


Wauw! Kun je vertellen 
hoe je dat hebt gedaan?

“Tijdens het Eigen Kracht project werd mijn vader ernstig ziek. Ik kon hem door eigen ervaringen en mijn mediumschap begeleiden tijdens het sterven. Toen tijdens het Eigen Kracht project de vraag kwam wat je qua werk zou willen doen, wist ik dat ik van mijn mediumschap mijn werk wilde maken.” 

Claudie heeft ook het intervisie vervolgtraject gedaan. “Daarin ga je praktisch aan de slag met wat je daadwerkelijk moet doen om je doelen te halen. De docent heeft mij enorm geholpen met het maken van mijn bedrijfsplan. Ik dacht ik schrijf gewoon mijn idee op. Maar daar kwam meer bij kijken dan ik dacht.”


Wat heb je geleerd 
tijdens Eigen Kracht?

“Wat mijn valkuilen en kwaliteiten zijn.” Claudie denkt na: “Mijn valkuilen zijn makkelijker te accepteren dan mijn kwaliteiten. Want ik vond dat ik geen kwaliteiten had. Maar daar werd geen genoegen mee genomen! Ik was ook niet de enige die daarmee worstelde. Daarom werd ook aan de andere dames gevraagd wat zij een kwaliteit van een van de deelnemers vonden.

Ik heb ook geleerd om mijn stem te laten horen. En ik heb ervaren dat je gehoord wordt. In zo’n groep dames is de empathie heel groot. Dat is heel steunend. Je kunt gewoon je verhaal doen. Niemand die je raar vindt. Je wordt geaccepteerd zoals je bent. Daardoor voelde het alsof ik naar een vriendinnengroep ging. Het was niet eng. Ik voelde me niet gedwongen om daar te zijn. Het was echt leuk!”

Nieuwe groepen
project Eigen Kracht

Vanaf maart starten er weer nieuwe groepen aan het Eigen Kracht project. Er zijn ook groepen met extra aandacht voor de Nederlandse taal. Ook meedoen? Dat kan! Er zijn nog plekken vrij. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op 

www.m-pact.nl  

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 8 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd gisteren
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20