Het team van Music Moves.
Het team van Music Moves.

Met Music Moves je eigen muziekevenement organiseren

Algemeen

M-Pact en Hogeschool Saxion houden voor de tweede keer Music Moves. De kick-off is op woensdag 28 september in Metropool. In oktober vinden de vier trainingsavonden plaats en op 15 november is dan dé Music Moves dag waarop alle events worden georganiseerd.

Enschede - De events vinden plaats bij alle deelnemende maatschappelijke en culturele partners. ‘’Vervolgens sluiten we de Music Moves dag af met een spetterend eindfeest’’, zegt Jasmin Dubbink van M-Pact en projectcoördinator Music Moves Enschede. “We hebben heel veel zin om samen weer een mooie dag te organiseren. Maar dat kunnen we niet alleen! Dus ben je tussen 18 en 30 jaar en heb je tijd en zin om dit najaar mee te doen met dit gave project? Geef je dan snel op. Deelname is gratis.”

Music Moves is een landelijk programma dat honderden jongeren de mogelijkheid biedt om hun talenten te ontwikkelen, bij te dragen aan de maatschappij en nieuwe mensen te ontmoeten. Concreet volgen deelnemers van Music Moves een trainingsprogramma over thema’s als eventmanagement en sociaal ondernemerschap, gegeven door trainers uit de muziek- en eventindustrie. ‘’Het doel is dat de jongeren een eigen muziekevenement gaan organiseren voor mensen die je niet zo snel op de dansvloer tegenkomt, zoals eenzame ouderen, vluchtelingen, dak- en thuislozen, jongeren met een beperking en andere mensen die we missen op feesten’’, aldus Dubbink.

Om mee te doen met Music Moves hoef je niet muzikaal te zijn of ervaring te hebben met het organiseren van evenementen, vertelt deelnemer Ruben Beltman. “Vorig jaar had ik eigenlijk geen tijd, maar ik ben heel blij dat ik heb meegedaan. Ik vond muziek maken al wel leuk, maar nam het niet zo serieus. Ik wist ook niet goed wat ik wilde studeren. Door Music Moves ben ik mijn muziek wel serieus gaan nemen en ga ik nu een muziekopleiding doen.” Beltman vond het ‘spannend’ om mee te doen. ”Ik vond het heel spannend, want ik had echt nul ervaring met organiseren. Maar dat maakte helemaal niet uit. We kregen eerst vier voorbereidende lessen over events organiseren, muziektherapie, doelgroepen. Daarna vonden alle events plaats. Ik zou met een vriend samen met bewoners bij Bouwhuis een videoclip op gaan nemen. Dat mocht niet vanwege de privacy. Dus hebben we gewoon samen muziek gemaakt. Dat was echt geweldig. De bedoeling van Music Moves is dat je anderen helpt, maar je helpt jezelf ook. Ik weet nu hoe ik dingen moet organiseren en wat ik wil studeren.’’

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 8 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd gisteren
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20