<p>Music Moves laat de mensen zingen en dansen.</p>

Music Moves laat de mensen zingen en dansen.

(Foto: )

Music Moves zet aan tot bewegen

Music Moves organiseert samen met 400 muzikale jongvolwassenen, ondernemers uit de muziekindustrie en diverse onderwijs- en maatschappelijke organisaties, bijna honderd impact events in zes steden in Nederland. Vorige week, tijdens de Week tegen Eenzaamheid, werd de aftrap in Enschede gehouden met verschillende muziekevents voor mensen die daar niet vanzelfsprekend toegang tot hebben. Van een open podium met dak- en thuisloze mensen tot een karaoke met eenzame ouderen.

Enschede - Bij Music Moves komen honderden muziekliefhebbers in actie voor mensen die je niet snel op de dansvloer ontmoet, stelt Soraya Mooijweer. “Het mag weer, na een lange tijd waarin we allemaal hebben ervaren hoe het is om niet zomaar naar een feestje of een concert te kunnen gaan. En de nachtclubs moeten nog steeds vanaf 00:00 uur de deuren sluiten. Voor velen is de dansvloer vrijheid, een plek om elkaar te ontdekken en omarmen. Maar voor sommige mensen is de dansvloer nooit vanzelfsprekend.’’ 

De kracht van muziek

Music Moves traint op grote schaal muziekliefhebbers tot sociaal ondernemers in de muziekindustrie.
In totaal doen er 400 jongvolwassenen mee aan het landelijke programma dat plaatsvindt in Enschede, Amsterdam, Nijmegen, Den Bosch, Breda en Deventer.

Gratis training

Music Moves-deelnemers volgen een gratis vierdelige training door experts uit de muziekindustrie en ervaren trainers. “Na trainingen in onder meer sociaal ondernemerschap en eventorganisatie organiseren zij hun eigen maatschappelijke muziekevent. Denk aan events als jamsessies met mensen die naar Nederland zijn gevlucht, een danschoreografie maken met ouderen of samen met jongeren met een beperking een videoclip regisseren. Music Moves stimuleert jong talent om middels de kracht van muziek een impact op de maatschappij te maken, zowel landelijk als regionaal. Van een eerste editie in 2019 met 100 deelnemers, breidt Music Moves dit jaar dan ook uit naar 400 deelnemers en 100 events in zes steden in Nederland’’, aldus Soraya.

De Music Moves-training in Enschede begon met een kick-off in het FC Twente Stadion, gevolgd door optredens van artiesten als Dilayda en trainingen van ondernemers zoals Lennard Gols van Cultureel Verschil. Binnen het Music Moves programma komen diverse onderwijsinstellingen, maatschappelijke- en culturele organisaties zoals poppodia en festivals samen.
Zo zijn alle events in Enschede georganiseerd in samenwerking met zorginstellingen en maatschappelijke organisaties, zoals RIBW Overijssel, Het Leger des Heils en Aveleijn.

Naast de in Enschede organiserende partijen 10,000 HOURS, M-pact en hogeschool Saxion zijn vaste programmaversterkers onder meer Metropool, Concordia, het Wilminktheater en Studio15.

vaste versterkers van het programma dragen steentje bij

Bij de Music Moves events tijdens de Week tegen Eenzaamheid was er een open podium voor dak- en thuisloze mensen, een karaoke met liveband voor eenzame ouderen en kunst maken op muziek voor jongeren met psychische klachten.
Kijk voor meer informatie op de website www.music-moves.nl/enschede.

Meer berichten