Voetbalclub LSV Lonneker is een hardloopgroep gestart. Liefhebbers kunnen nog aanhaken.
Voetbalclub LSV Lonneker is een hardloopgroep gestart. Liefhebbers kunnen nog aanhaken.

LSV begint met een hardloopgroep

Algemeen

Voetbalclub LSV is met een hardloopgroep begonnen. Bij de eerste training van afgelopen donderdag deden er al zestien mee. “Op zich een prima aantal, twee waren er verhinderd’’, zegt Hans Koier.

Lonneker – De insteek van de loopgroep is om de lopers in twaalf weken tijd ‘comfortabel’ een afstand van 5 kilometer te laten lopen. “De bedoeling is wel om daarna als groep door te blijven lopen’’, zegt Hans Koier, die voorzitter is geweest van LSV en nu jeugdtrainer is.

Samen met Ellen Nijmeijer nam Koier het initiatief om een hardloopgroep te beginnen. ‘’We hadden het idee al langer’’, vertelt Koier. Beiden zijn ze al geruime tijd actief binnen de voetbalclub en daarnaast zijn ze ook enthousiaste hardlopers. “We hadden de indruk dat er best veel mensen in Lonneker en omgeving zijn die met elkaar zouden willen hardlopen. Voor de zomer hebben we tegen elkaar gezegd dat we nu maar eens door moesten pakken”, aldus Koier.
De twee kregen groen licht van het bestuur en benaderden Chantal Holtkamp, een ervaren trainster. “We hebben eerst een bespreking gehad. De trainster wilde weten welk vlees ze in de kuip had en hoe het met de motivatie zat’’, aldus Koier.
Ellen Nijmeijer: “We vinden het belangrijk dat er een gediplomeerde trainer voor de groep staat. Zonder goede begeleiding heb je juist als beginnende loper kans op blessures, omdat je bijvoorbeeld teveel te snel wilt.”

Tot nu toe hebben zich vooral vrouwen aangemeld. “Maar ook een paar mannen die de voetbalschoenen aan de wilgen hebben gehangen’’, aldus Koier, die al zes hele marathons heeft gelopen -waaronder die van New York in 2004- en binnenkort met MPM naar de marathon in Odense gaat.

Vijf kilometer is voor Koier dus een makkie. “We hebben veel beginners. De insteek is comfortabel de 5 kilometer te gaan lopen. Dat gaat zeker lukken als ik de groep zo zie.’’

Via Facebook en Twitter is er reclame gemaakt voor de loopgroep. De eerste training werd rondom het voetbalveld afgewerkt. ‘’Korte stukjes lopen, werken aan de stijl van het lopen en ook aandacht voor de buik- en beenspieren. En na de training een kopje koffie of thee met een plak cake. Je wilt ook weer niet teveel calorieën verliezen”, aldus Koier. “In het begin trainen we nog op het veld, later gaan we ook het buitengebied in.’’

De hardloopgroep van LSV Lonneker traint op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Voor vragen of aanmelden kan een mail worden gestuurd naar lopers@lsv-lonneker.nl.

!
Afbeelding
Ten Tusscher ATB Tocht heeft twee afstanden 30 nov, 13:14
Afbeelding
De Kop 30 nov, 10:03
Afbeelding
Films Plus que Jamais en Bones and All draaien in Concordia 29 nov, 20:16
Afbeelding
JPT is blij met het Pietvanentoernooi 29 nov, 15:18
Afbeelding
Culinair genieten op 70 meter: spaaractie van Jumbo De Melkhal 29 nov, 14:55
Afbeelding
Stichting 55+ houdt een succesvolle open dag 29 nov, 14:53
Afbeelding
FC Twente Vrouwen zet Ajax opzij 29 nov, 14:16
Afbeelding
Milo 29 nov, 13:59