FC Twente begon de voorbereiding in juni in Haaksbergen tegen Bon Boys (0-11). (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media)
FC Twente begon de voorbereiding in juni in Haaksbergen tegen Bon Boys (0-11). (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media) Foto: Bas Everhard

Seizoenstart FC Twente in Nijmegen

Algemeen

FC Twente begint de nieuwe competitie zondag 7 augustus met een uitwedstrijd in Nijmegen tegen NEC, de nummer elf van vorig seizoen. De wedstrijd in De Goffert begint om 14.30 uur.

Enschede – Qua historie heeft FC Twente een positieve balans in Nijmegen. Van de 43 ontmoetingen won Twente er 21 en werd 12 keer verloren. Tien keer werd het gelijk. Vorig seizoen won Twente met 0-2 bij NEC. Op 9 april van dit jaar werd het 0-2 door goals van Virgil Misidjan en Dimitrios Limnios. De assists waren van Ramiz Zerrouki en Misidjan.

Die 0-2 was een mooie revanche op de eerdere thuisnederlaag tegen NEC. Op 24 oktober 2021 verloor Twente voor 26.000 toeschouwers in De Grolsch Veste met 1-2 van NEC met Ted van Leeuwen als technisch directeur. |
Na een eerste helft zonder doelpunten maakte Elayis Tavsan er 0-1 van, waarna Misidjan voor de gelijkmaker zorgde op aangeven van Ricky van Wolfswinkel. De 1-2 viel een kwartier voor tijd en werd gescoord door invaller Javier Vet.

Het eerste treffen ooit met NEC in de eredivisie is van 1 oktober 1967. FC Twente – NEC eindigde toen in Het Diekman voor 15.000 toeschouwers in 1-0. De winnende goal was een penalty van Dick van Dijk. De opstelling van toen: Misic; Ten Donkelaar, Drost, Hilgerink, Bronkers; Achterberg, Van der Vall, Huve; Jeuring, Van Dijk, Pahlplatz.
In Nijmegen werd het dat seizoen 1-1, met goals van Van Dijk en Hans Venneker.

Door de vierde plaats van vorig seizoen zijn de verwachtingen hoog bij het publiek, maar volgens technisch directeur Jan Streuer betekent dat niet automatisch dat Twente weer bij de top vier gaat eindigen. “De tegenstanders zullen zich anders op ons gaan instellen. Het wordt er niet makkelijker op. Weer vierde?Dat kun je niet eisen. Ben je gek. We gaan er wel voor spelen, laat dat duidelijk zijn. Clubs als Ajax, PSDV en Feyenoord hebben veel meer mogelijkheden, maar dat wil niet zeggen dat ze automatisch boven ons eindigen’’, aldus Streuer eerder deze zomer in VI.

.

Naast NEC – FC Twente zijn de andere wedstrijden in speelronde 1 van de eredivisie: Heerenveen – Sparta, Fortuna – Ajax, Cambuur – Excelsior, PSV – Emmen, RKC – Utrecht, Groningen – Willem II, Vitesse – Feyenoord en AZ – Go Ahead. Op 14 augustus speelt Twente thuis Fortuna. Wedstrijd numero drie is een uitwedstrijd tegen Volendam en wedstrijd numero vier is Excelsior thuis. Op 3 september volgt dan Twente – PSV en daarna AZ - Twente..

Tweede wedstrijd Fortuna thuis

FC Twente won al 21 keer in Nijmegen
van NEC

door Hans Assink

Afbeelding
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48