Michel Vlap in actie tegen Schalke 04. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media).
Michel Vlap in actie tegen Schalke 04. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media). Foto: Bas Everhard

Oefenzege FC Twente op Schalke 04

Algemeen

FC Twente heeft vrijdagavond voor 26.000 toeschouwers de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 gewonnen met 3-1. In De Grolsch Veste scoorden Michel Vlap, Sem Steijn en Manfred Ugalde de doelpunten. Op vrijdag 29 juli speelt de ploeg van trainer Ron Jans een oefenwedstrijd in de Veste tegen het Italiaanse Bologna.

Enschede – Twente versus Schalke was met recht een vriendschappelijke wedstrijd. De supporters zongen samen liederen en na afloop maakten de spelers van Schalke een ereronde waarbij Vak P riep ‘Schalke hier opan’. De spelers begrepen het eerst niet, maar een fotograaf maakte ze duidelijk dat ze naar Vak P toe moesten voor een eerbetoon waar anders de spelers van Twente op worden getrakteerd.

Dat Twente met twee late goals van twee invallers won, kleurde de avond. Achterin ging er nog wel eens wat mis bij Twente, maar de drie goals waren fraai. Ze poetsten de vroege 0-1 van Marcin Kaminksi weg. De nummer 35 stond helemaal vrij om in te koppen na een vrije trap van Thomas Ouwejan.

In de 13e minuut schoot Michel Vlap de 1-1 in de kruising van ver buiten de zestien. Twente begon overigens met Wout Brama in de basis. De aanvoerder werd na een half uur vervangen door Mathias ?Kjølø. Gaandeweg de tweede helft kwamen er nog zes invallers in bij Twente. Schalke deed in de 74e minuut een recordpoging aantal spelers wisselen met zeven nieuwe spelers in één keer. Marius Bülter had toen al een hoogstandje laten zien, maar zijn inzet achter het standbeen langs eindigde in het zijnet.

Het slotakkoord was voor Twente. Eerst zorgde Sem Steijn met een omhaal voor de 2-1 na een kopbal op de lat van Ugalde. Vervolgens bracht Ugalde het publiek in extase met een onnavolgbare slalom in het strafschopgebied en een onberispelijke afronding, 3-1.

Na de wedstrijd werden de spelers één voor één voorgesteld aan het publiek. Ook de nieuwe aanwinst, Christos Tzolis, linksbuiten en Grieks international, zat daarbij. De 20-jarige rechtsbenige linksbuiten wordt gehuurd van Norwich City dat elf miljoen euro voor hem betaalde aan PAOK.

Discussie was er nog over wie nou de mooiste gal had gemaakt, Vlap, Steijn of Ugalde. ‘’Hij zat er lekker in. Ik ben er wel blij mee’’, zei Michel Vlap tegen ESPN. Van de ambiance in de Veste had hij genoten. “Het ging op en neer met zingen. Zoveel toeschouwers bij een oefenwedstrijd, dat is gewoon absurd.’’

Vlap -vorig seizoen huurspeler- wilde graag bij Twente blijven en de club nam hem deze zomer over van Anderlecht waar hij nog onder contract stond. Hij gaat uit van een ‘mooi seizoen’. ‘’We hebben kwaliteit in de groep en we focussen ons volle bak op Europa. We moeten gewoon zorgen dat we het publiek vermaken en dat we weer een geweldig jaar tegemoet gaan.’’

Vrijdag volgt een nieuwe test, tegen Bologna, de club van Jerdy Schouten en Marco Arnautovic.

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56