Foto: Lizet Beek Fotografie & Grafisch ontwerp

Er is zoveel te vertellen

Jeetje, waar moet je nou mee beginnen bij je allereerste column? Er is namelijk zoveel te vertellen over ons fantastische vak. Inmiddels bijna 4 jaar geleden zijn mijn vrouw Mandy en ik gestart met het Twentsch Hooratelier.
We zijn allebei lekker eigentijds tegendraads en samen proberen we als klein zelfstandig audicien het net wat anders te doen dan de rest.

Dat betekent dat we aan het pionieren zijn en veel dingen zelf moeten uitvinden. Doen we dan alles goed? Nee zeker niet, het is dan ook één grote levensles en we zijn continu aan het leren en bijsturen naar de behoefte van onze klanten en hebben dan ook veel meegemaakt deze jaren.

In onze komende columns zullen we leuke maar ook mindere leuke verhalen met u gaan delen en hierbij zowel onze collega’s maar ook klanten aan het woord laten.
Waarom we dit doen? We hopen u hiermee wat meer inzicht te geven in ons werk als audicien, hoe onze branche in mekaar zit en waar iemand met gehoorverlies zoal tegenaan loopt in de zoektocht naar de juiste oplossing.

‘Vaak wordt gedacht dat ons vak saai en oubollig is’

Vandaag wil ik graag met u delen hoe leuk ons vak is en met hoeveel plezier we het doen. Vaak wordt gedacht dat ons vak saai en oubollig is, het tegendeel is waar.
De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en we krijgen steeds meer kennis op het gebied van ons gehoor, onze hersenen en hoe deze samen functioneren.
Hierdoor is ons vak in een korte tijd enorm vooruit gegaan en met wat tijd, kennis en aandacht kan je daardoor mensen erg gelukkig maken.

Kent u dat filmpje waarbij die baby een hoortoestel krijgt en voor het eerst de stem van zijn moeder hoort? Of dat filmpje waar een vrouw voor haar slechthorende partner een prachtig lied met gebarentaal uitbeeld? Nooit gezien? Speciaal voor deze column zullen we deze delen op onze sociale media.

Op zulke momenten besef je als audicien waar het voor doet. Hoe mooi het is wanneer je iemand ondanks hun gehoorbeperking dichter bij hun geliefden kan brengen, iemand weer de geluiden in de natuur kan laten horen die hij of zij zo gemist heeft of iemand weer kan laten genieten van zijn favoriete muziek.
Vaak denken we in beperkingen en natuurlijk krijgen we nooit het natuurlijke gehoor terug, maar het is toch fantastisch dat we tegenwoordig dergelijke oplossingen hebben.

Hopelijk kunnen we de spreekwoordelijke drempel om bij een audicien naar binnen te stappen hierdoor wat verlagen. We weten dat we een oplossing aanbieden waar veel mensen niet op zitten te wachten, maar het kan het leven ook eens stuk mooier maken. Tot snel.

Eugene Duvaloois (audicien/eigenaar Twentsch Hooratelier)

info@twentsch-hooratelier.nl

053 - 478 54 85

https://www.facebook.com/audicienenschede/

Column Twentsch Hooratelier

Meer berichten