<p>Het Grensland Overdagkoor repeteert in het Stroinkshuis.</p>

Het Grensland Overdagkoor repeteert in het Stroinkshuis.

(Foto: )

‘GO is een enthousiast seniorenkoor’

Over het Grensland Overdagkoor valt een heleboel te vertellen. Laat ik bij het begin beginnen. Het koor is elf jaar geleden opgericht. De naam ‘Grensland’ staat voor het feit dat we op twee kilometer afstand van Duitsland repeteren in het Stroinkshuis, dat jawel op twee kilometer afstand van de grens staat. 

Enschede - We proberen een brug te slaan tussen koorliefhebbers aan beide zijden van de grens. Hierdoor zijn er een aantal leden die in Duitsland wonen. Overdagkoor spreekt voor zich.

Ons koor, kortweg het GO, bestaat alweer ruim tien jaar. In 2011 werd dirigente Henriëtte Doup-Eikenaar gevraagd om een nieuw gemengd koor op te richten in Enschede Zuid. Dit werd het GO, een gemengd koor voor iedereen en voor elke zangstem. Wij zijn inmiddels een gemengd koor van ongeveer vijftig leden.

Wij repeteren normaal gesproken iedere woensdag van 9.45 tot 11.30 uur onder leiding van Henriëtte en onze vaste pianist Luc Oostindie. Voor en na de repetitie is er gelegenheid om koffie of thee te drinken in het Stroinkshuis. Vooral het koffiedrinken na afloop is een gezellig en sociaal gebeuren. Wil je ervaren hoe het is bij het GO dan kan dat, je kunt vier keer meezingen om te kijken of je bij ons koor past.

Ons repertoire bestaat uit een uiteenlopende serie van liederen uit verschillende landen en talen; van folkloristisch, populair tot (semi)-klassiek. Daarnaast hebben wij een uitgebreid kerstrepertoire. Een Kerstconcert in de Ontmoetingskerk stond op het programma. Ook waren er twee besloten optredens gepland, bij verzorgingshuis de Posten en bij stichting de Zonnebloem. Wij zien uit naar de dag dat we eindelijk weer voor publiek mogen zingen.

Van de gemeente heeft ons koor subsidie gekregen voor 2021 en 2022. Dit betekent dat wij de mogelijkheid hebben om het koor extra te ondersteunen met training van stemgebruik, ademhaling en toneelopstelling. Gerenommeerde vakmensen geven de workshops.
(Meer info: www.grenslandoverdagkoor.nl.)

Op 10 april wordt het uitgestelde jubileumconcert van het 10-jarig bestaan gehouden en op dit concert nemen wij afscheid van onze dirigente Henriëtte. Dit belooft een fantastisch concert te worden, waar al druk voor wordt gerepeteerd. We nemen u mee op wereldreis. We zingen het prachtige lied, ‘The fields of Athenry’ uit Ierland, we zingen Griekse liedjes die worden begeleid door het Twentse Mandolineorkest onder leiding van Leo van Rutte. Rusland, Engeland en Nederland worden niet vergeten.

door Anneke Jeltema/Grensland Overdagkoor

Meer berichten