Een Natura excursie door het Aamsveen op woensdag 18 mei.
Een Natura excursie door het Aamsveen op woensdag 18 mei. (Foto: )

Speciale Natura excursie door het Aamsveen

Landschap Overijssel houdt op woensdag 18 mei een gratis informatieve Natura 2000-excursie door het Aamsveen. 

Enschede - In het natuurgebied zijn de afgelopen tijd grootschalige werkzaamheden uitgevoerd. Doel was de verdroging en verzuring van het gebied, en daardoor snelle achteruitgang van de biodiversiteit, een halt toe te roepen. Tijdens de excursie worden de eerste effecten van de ingrepen bekeken en toegelicht.

De wandeling concentreert zich op het gebied waar is gewerkt; het overgangsgebied tussen het hoogveen en de stuwwal van Oldenzaal-Enschede, waar ook de Glanerbeek doorheen stroomt. “In deze strook komen bijzondere en kwetsbare planten voor, zoals gevlekte orchis, welriekende nachtorchis, blauwe zegge en klokjesgentiaan. Ook groeien hier zeldzame elzenbroekbossen’’, aldus Landschap Overijssel.

Tijdens de wandeling wordt regelmatig gestopt op plekken waar ingrepen zijn gedaan. “U ziet hoe de prille natuur zich ontwikkelt en u krijgt uitleg over wat zich nu onder- en bovengronds afspeelt.’’ De excursie begint om 18.30 uur en duurt twee uur. Wandelschoenen en een verrekijker zijn aan te raden. Aanmelden via de website van Landschap Overijssel.

Meer berichten