Het Aamsveen is een uniek stukje natuur. Hier vind je nog hoogveengebied met heide, beekbosjes en graslanden.
Het Aamsveen is een uniek stukje natuur. Hier vind je nog hoogveengebied met heide, beekbosjes en graslanden. Foto: Ruud Ploeg

Midzomerwandeling in het Aamsveen

Algemeen

Enschede - Nieuwsgierig naar de bijzondere natuur van het Aamsveen? Ga mee met de Midzomerwandeling van Landschap Overijssel op vrijdag 21 juni. Met de natuurgids ga je op stap in dit zeldzame hoogveengebied. De wandeling start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Het Aamsveen is een uniek stukje natuur in Nederland. Hier vind je nog hoogveengebied met heide, beekbosjes en graslanden. Er komen diverse zeldzame planten voor, zoals de gevlekte orchis, gentiaan, blauwknopen en zonnedauw. Het Aamsveen is ook een geliefde plek voor vogels. Naast mooie natuur kom je tijdens de wandeling ook langs zogenaamde kluunplaatsen. Dit zijn cirkels met zwerfkeien. De natuurgids vertelt je onderweg meer over deze keien. Tip: trek stevige laarzen aan en neem een verrekijker mee.

De wandeling begint om 20.00 uur, rond 22.00 uur ben je terug. Startlocatie is de parkeerplaats bij de kruising van de Roodmolenweg, Aamsveenweg en Sagenweg. De bijdrage is 5 euro per persoon, voor kinderen 2,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Info:

landschapoverijssel.nl

Leerlingen leren naast timmertechnieken ook sociale vaardigheden.
Timmerproject Guatemala timmert aan de toekomst gisteren
Afbeelding
BSO de Knalhut haalt geld op voor stichting KiKa 3 mei, 11:49
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 09:54
Rosalie van Blanken gaat het Noaberpad lopen voor de Hersenstichting.
Rosalie van Blanken zet stappen 2 mei, 13:38
Afbeelding
Duitse ambassadeur op bezoek 2 mei, 13:13
Afbeelding
Enschede herdenkt en viert 4 en 5 mei 2 mei, 11:53
Afbeelding
Herdenkingsconcert op het StadsCarillon op 4 mei 2 mei, 08:42
Afbeelding
Lintje 1 mei, 16:39