<p>Ingeborg van den Berg exposeert bij Jorgos Even.</p>

Ingeborg van den Berg exposeert bij Jorgos Even.

(Foto:)

Face the Music in Jorgos’ Creatieve Huiskamer

Tijdens de Week van de Amateurkunst exposeert kunstenares Ingeborg van den Berg haar houtskoolportretten van iconen uit de muziekwereld in de ‘Creatieve Huiskamer’ van Jorgos Even. De expositie ‘Face the Music’ is van 23 oktober tot en met 31 oktober dagelijks te bekijken van 10.00 tot 17.00 uur.

Enschede - Ingeborg van den Berg had vroeger nooit iets met kunst. “Maar toen ik drie jaar geleden in het Mauritshuis was, werd ik plotseling geraakt door een schilderij,” vertelt ze. Ze zit samen met Jorgos Even aan de grote eettafel in de Creatieve Huiskamer. Op tafel staan kandelaars in verschillende soorten en maten. Kaarsen branden en ze overleggen over de laatste voorbereidingen. Ingeborg: “Er stond een enorme rij voor ‘Het meisje met de parel’. Ik had geen zin om te wachten en ging verderop staan. Toen viel mijn blik op een schilderij: Michael Ophovius, door Peter Paul Rubens. Ik werd er zo door geraakt dat ik gewoon twee minuten heb staan staren. Toen wist ik dat ik dat ook wilde doen. Ik ben gewoon gaan tekenen. Eerst honden, maar daarna ook portretten van mensen. Ik ben dus echt autodidact met nadruk op auto, want ik ben ook gek op auto’s.”

In de Creatieve Huiskamer is tijdens de WAK een expositie te zien van portretten in houtskool van iconen uit de muziekwereld. Ingeborg laat een portret van Danny Vera zien en vertelt: “Ik vind het gaaf om muzikanten te schilderen. En dan niet gewoon rechttoe rechtaan, maar ik probeer juist hun expressie te benadrukken, hun ziel op papier te zetten.’’

Meer berichten