<p>De Huifkar heeft een gloednieuw kleurrijk logo. &#39;&#39;Al met al zijn we erg blij met dit logo&#39;&#39;, zegt Jeroen Hendriks, directeur van De Huifkar.</p>

De Huifkar heeft een gloednieuw kleurrijk logo. ''Al met al zijn we erg blij met dit logo'', zegt Jeroen Hendriks, directeur van De Huifkar.

(Foto: )

Kleurrijk nieuw logo voor De Huifkar

De Huifkar, de Enschedese school die speciaal onderwijs biedt aan (zeer) moeilijk lerende kinderen, heeft een nieuw logo. De onthulling vond onlangs plaats en alle leerlingen waren erbij betrokken.

ENSCHEDE - Om de gebeurtenis extra feestelijk te maken, was de schoollocatie versierd met een kleurige ballonnenboog. Verder hadden alle kinderen een cap gekregen met het nieuwe logo erop. Tijdens de onthulling klonk tromgeroffel en na afloop was het tijd voor taart, uiteraard ook voorzien van het nieuwe logo.

De ontwikkeling van het nieuwe logo lag in het verlengde van de recente verhuizing van De Huifkar. In de zomer van 2020 nam de school, voorheen gevestigd aan de Keppelerdijk, haar intrek in het gebouw van Onderwijs Centrum Roessingh (OCR). Het OCR is net als De Huifkar onderdeel van stichting Attendiz. ‘’Daarom vonden wij het een goed idee om de overstap te maken naar een logo dat past bij de stijl van het OCR. We hebben daar een logowerkgroep voor in het leven geroepen, met onze leerkrachten Maureen en Miranda en onderwijsassistent Chantal’’, aldus Jeroen Hendriks, directeur van De Huifkar.

De opdracht voor het ontwerp van het nieuwe logo werd neergelegd bij een gespecialiseerd bureau. Het uiteindelijke logo is een kleurrijke mix geworden van de voorstellen die de ontwerpers aandroegen. Hendriks: ‘’Naast een huifkar zien we vier kinderen die de doelgroep van de school symboliseren. De manier waarop de letters van het logo in vakjes zijn gezet, correspondeert met de stijl van het OCR.’’

Onder het logo staat de tekst ‘Onderwijs speciaal voor jou’. ‘’Er staat bewust niet speciaal onderwijs. Met ons tekstje willen we aangeven dat we onderwijs op maat aanbieden, echt passend bij het kind. Al met al zijn we erg blij met dit logo.”

Hendriks ziet het nieuwe logo ook als een middel om een nieuwe fase in het bestaan van De Huifkar in te luiden. ‘’Dit is een mooi moment om ons onderwijsaanbod verder te ontwikkelen en samen te werken met de afdelingen van het OCR. Naast de gebruikelijke lessen - die bij de Huifkar wel op een andere manier worden aangeboden dan in het regulier onderwijs - kunnen leerlingen bij ons bijvoorbeeld ook logopedie, fysiotherapie, ergotherapie en muziektherapie krijgen. Voor kinderen met een revalidatie-indicatie is het mogelijk om in samenwerking met het Roessingh de tweedelijnszorg nu dichtbij te hebben onder hetzelfde dak. De kinderen kunnen er onder schooltijd terecht. Eigenlijk hebben we het nu over De Huifkar 2.0. En daarbij past dus een nieuw logo.’’

Met twaalf scholen en zeventien locaties voor speciaal onderwijs verzorgt stichting Attendiz onderwijs aan ongeveer zeventienhonderd leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar in Twente. Attendiz is gespecialiseerd in onderwijs en begeleiding aan leerlingen met een beperking en/of chronische ziekte en leerlingen met een psychiatrische, psychische en/of gedragsstoornis.

Meer berichten