De Tubanters hield de jeugd flik bezig op zondagmiddag.
De Tubanters hield de jeugd flik bezig op zondagmiddag.

Het Centrum pakt koppositie na vette overwinning op Vosta

Algemeen

Enschede - De competitie in het amateurvoetbal is weer begonnen. Ook bij De Tubanters. Het eerste speelde zondag in de vierde klasse A met 2-2 gelijk tegen SV Almelo. De Tubanters had rond die wedstrijd een groot sport- en spelevenement georganiseerd voor alle pupillen en junioren. “Ruim 200 jeugdige Tubanters-leden deden hieraan mee, nadat ze zelf allemaal op zaterdag al hun eigen competitiewedstrijd hadden afgewerkt’’, bericht oud-voorzitter Bert Lambeck. 

EMOS boekte zondag in de vierde klasse 4A een 3-2 overwinning op SV De Lutte. BSC Unisson speelde 1-1 tegen vv Oldenzaal. Victoria ‘28 won met 2-1 van Fleringen. In 5A kende Het Centrum geen genade voor Vosta: 8-1. Grote man was Sean Zaandam met vijf doelpunten.

In 3A  pakte Avanti een punt tegen TVO, 2-2. LSV verloor thuis met 2-3 van Saasveldia. UDI ging met 3-1 over de knie bij RSC in Rossum. 

In de tweede klasse J won Eilermark met 0-2 bij Wijhe. Boy Strijker maakte beide goals. Fc Suryoye verloor thuis met 0-2 van ATC’65 en Vogido kreeg flink klop bij Schalkhaar, 8-1. 

Op de zaterdag begon Sparta Enschede de competitie met een nederlaag. In de tweede klasse H redde Sparta het niet in de uitwedstrijd tegen Den Ham, 1-0. Kuiper tekende voor de enige goal.

De vierde klasse G zaterdag zit vol met Enschedese clubs. Op de eerste speeldag waren er liefst vier Enschedese derby’s.
SC Enschede tegen Drienerlo eindigde in een 0-2 zege voor de studenten. Zuidema en Koehorst maakten de doelpunten. PW versus Rigtersbleek werd gewonnen door Rigtersbleek met 1-4.
SVV’91 contra Eilermark leverde ook een zege op voor de bezoekers, 0-3. De Glanerbrugse goals waren van Daley Jongedijk die driemaal trefzeker was. Aramea stuitte op Achilles en ook hier ging de thuisploeg onderuit, 0-2 voor Achilles. Verveld en De Jong scoorden voor Achilles.
Phenix speelde voor het eerst op de zaterdag en startte met een 5-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Juliana’32 in Hengelo.

Sportlust speelde in Glanerbrug tegen FC Berghuizen en verloor met 2-4, 

Amateurvoetbal

Afbeelding
BSO de Knalhut haalt geld op voor stichting KiKa 3 mei, 11:49
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 09:54
Rosalie van Blanken gaat het Noaberpad lopen voor de Hersenstichting.
Rosalie van Blanken zet stappen 2 mei, 13:38
Afbeelding
Duitse ambassadeur op bezoek 2 mei, 13:13
Afbeelding
Enschede herdenkt en viert 4 en 5 mei 2 mei, 11:53
Afbeelding
Herdenkingsconcert op het StadsCarillon op 4 mei 2 mei, 08:42
Afbeelding
Lintje 1 mei, 16:39
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Joseph Oosting langer bij FC Twente 1 mei, 14:58