Het toneelgezelschap Enschede's Vrije Toneel speelt 'Stuk voor Stuk'.
Het toneelgezelschap Enschede's Vrije Toneel speelt 'Stuk voor Stuk'. Foto:

Enschede’s Vrije Toneel speelt voorstelling ‘Stuk voor Stuk’

Algemeen

Enschede’s Vrije Toneel speelt ‘Stuk voor Stuk’ op zaterdag 16 en zondag 17 december. De voorstelling ‘Stuk voor Stuk’ wordt geregisseerd door Laura Schoenmakers en bestaat uit de eenakters: ‘De eerste maandag’, ‘Pakje voor…’ en ‘Puntgaaf’. 

ENSCHEDE - De personages in ‘Stuk voor Stuk’ komen zichzelf stuk voor stuk tegen als ze in een absurde situatie belanden. Wie kun je vertrouwen als het om leven en dood gaat? Als je na een feestje in een kelder opgesloten raakt? Als je plotseling een revolver in je broekzak vindt? Of als je op een ijskoude bergtop een kopje thee aangeboden krijgt?  De personages worden gespeeld door: Henk Beemers, Joost ter Haar, Sandra Hamers, John Jansen, Helgard Jung, Joyce Karreman, Marijn Mulder, Martin Ottow, Rein Pasveer, Marijke Tetteroo, Hans Vos en Gerben Westerhof.


De Eerste Maandag

Laura Schoenmakers: “De zes personages in ‘De Eerste Maandag’, geschreven door Jamal Ouariachi, raken door omstandigheden in een kelder opgesloten. Daar ontdekken ze dat ze niemand kunnen vertrouwen. De een hangt de held uit, de ander verveelt zich, een derde drinkt zich een stuk in de kraag. Iedereen zoekt naar betekenis in deze tijd van individualisme. Maar levert die zoektocht wel op waar ze allemaal naar hunkeren?”


Pakje Voor...

Ook in het stuk Pakje Voor… van Gustaaf Peek draait het om vertrouwen. Laura: “Welk spel spelen Zus en Broer met elkaar? Wie wint en wie verliest?” Joyce Karreman, Zus: “En waarom wil die pakketbezorger toch per se dat er getekend wordt voor dat pakketje?” Een absurd stuk waarbij je steeds op het verkeerde been wordt gezet.


Puntgaaf

In de derde eenakter vraagt ook Fred Bremen zich af of hij er goed aan doet om twee vreemden te vertrouwen. Puntgaaf, geschreven door Don Duyns, vertelt het verhaal van Fred. Fred heeft zojuist een berg beklommen. Joost ter Haar, Fred: “Op de top doet een vreemde ontmoeting zijn vaste overtuigingen wankelen. Houdt hij zich staande daar boven op die bergtop? Of verliest hij zijn evenwicht?”


Stuk voor Stuk

De voorstelling is op zaterdag 16 december om 20.00 uur en zondag 17 december om 15.00 uur te zien in het Vestzaktheater aan de Waalstraat 35 in Enschede. Toegangskaarten à 10 euro zijn te reserveren via www.concordia.nl. ‘Stuk voor Stuk’ wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Enschede.

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55
Afbeelding
UNI10 Edelsmid heeft ruime selectie sieraden 2 dec., 07:58
Afbeelding
Disgraced in het Wilminktheater 1 dec., 14:48
Afbeelding
Lisa geeft ruim 2000 oliebollen weg 1 dec., 11:20
Afbeelding
Nieuwe app Rekord.life Enschedese platenzaken 1 dec., 09:33
Afbeelding
Heel Bijzonder wint mooie horecaprijs 1 dec., 08:47
Afbeelding
Beeldenroute eerbetoon aan Cees Willemsen 1 dec., 07:56
Afbeelding
Overdagkoor zoekt lage stemmen 30 nov., 14:54