Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen draait in Concordia.
Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen draait in Concordia. Foto:

Film La La Land in de openlucht bij Stanislaus Brewskovitch

Algemeen

Concordia heeft nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze.

Jeanne du Barry: Johnny Depp als Lodewijk XV

De film Jeanne du Barry gaat over een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die een belangrijke plek aan het hof van Lodewijk XV verwerft. Als vrouw uit de arbeidersklasse snakt de jonge Jeanne Vaubernier naar een hogere status, een haast onmogelijke droom die toch uitkomt door haar charmes. Wanneer ze koning Lodewijk XV ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. De hoofdrollen in Jeanne du Barry worden gespeeld door regisseuse Maïwenn en Johnny Depp. De film werd voor het afgelopen filmfestival in Cannes geselecteerd als openingsfilm.

Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzählen: gewaagd verhaal over een onmogelijke liefde

Het is een hete zomer in 1990 in een dorpje in Thüringen, voormalig Oost-Duitsland. Maria wordt bijna 19 en woont samen met haar vriend Johannes bij zijn ouders op de boerderij. Om maar niet met haar toekomst bezig te hoeven zijn, verliest ze zichzelf in het lezen van boeken. Na de val van de muur, hangt de sfeer van een nieuw tijdperk in de lucht maar ze kan er niet mee omgaan. Hetzelfde geldt voor haar buurman. De aantrekkelijke maar 20-jaar oudere Henner zoekt toenadering...

Vredesweek en Week van Lezen en Schrijven: twee films met nabesprekringen

Komende week is het zowel Vredesweek als de Week van Lezen en Schrijven. Aanleiding voor Concordia om twee films te vertonen met inleiding en nabespreking. Donderdag wordt The Mind Game vertoond in het kader van de Week van Lezen en Schrijven. De film gaat over alleenreizende jonge vluchtelingen naar en door Europa en stelt de vraag hoe je als kind om kunt gaan met de druk van de reis, wantrouwende autoriteiten en verontrustende berichten van het thuisfront. De film wordt ingeleid door Jan Schaake, die zich al jarenlang inzet voor vluchtelingen en nieuwkomers. Op maandag 18 september wordt in de Vredesweek de docu ‘Tanja - Dagboek van een Guerillera’ ingeleid en nabesproken door theologe Yosé Höhne-Sparborth. Yosé zal naast het bespreken van de documentaire, vertellen over haar tijd in Columbia waar zij vredeswerk heeft verricht.

La La Land: openluchtvertoning bij Stanislaus Brewskovitch

Dinsdag 19 september sluiten we onze reeks openluchtfilmvertoningen af met de film La La Land. De ode aan het klassieke Hollywood vindt plaats in de ‘sjikkertuin’ bij Stanislaus Brewskovitch.

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52