Harry Kosters, Karin Levink en Eddie Broekhuis.
Harry Kosters, Karin Levink en Eddie Broekhuis.

LSV viert 75-jarig jubileum met reünie

Algemeen

Voetbalclub LSV viert het 75-jarig jubileum onder meer met een reünie en een wedstrijd tegen FC Twente All Stars.

Lonneker - De wedstrijd tussen een combinatieteam van LSV en de FC Twente All Stars begint zaterdag 9 september om 19.00 uur. De coaches van Twente zijn Eddy Achterberg, Jan Bronkers en Clemens Zwijnenberg. Op de spelerslijst staan namen als Erwin Waanders en Max Serhos (keepers), Kore Becker, Erwin Nijhuis, Miquel Calomarde, Robert ten Wolde, Tom Nieboer, Renzo Bolk, Rene Nijhuis, Mark Wijnreder, Melek Yarbug, Nick Hoekstra, Patrick Gerritsen, Rik Platvoet, Douglas, Spira Grujic, Jeroen Heubach en Jeffrey de Visscher. “Maar er kan altijd nog een wijziging of aanvulling plaatsvinden’’, zegt teammanager Loed ten Cate. De wedstrijd duurt twee maal 35 minuten. “Er volgt nog dan een feestavond met optreden van de band UNITE, met dochter Kirsten en zoon Ruben van onze fotograaf Frank Hillen.’’

LSV viert het jubileum van 7 tot en met 10 september. Officieel is de club opgericht op 18 juni 1948. De club hield in juni wel een receptie, maar het grote feest vindt nu pas plaats. “Vlak voor de zomer zijn er in Lonneker al zoveel feesten, dat we gekozen hebben om het jubileum in september te vieren”, zegt voorzitter Karin Levink. “Daarmee is het ook een mooie start van het nieuwe voetbalseizoen.“

In de jubileumcommissie zitten onder anderen Eddie Broekhuis en Harry Kosters. Beiden zijn al meer dan 50 jaar lid en hebben talloze functies binnen de club vervuld. Broekhuis voetbalt nog. “Op woensdagavond spelen we hier met een groepje walking football. Dat is prima om in beweging te blijven en een goede aanleiding voor een drankje in de kantine.”

Broekhuis en Kosters werden lid op hun tiende. Kosters: “Dat was destijds de minimale leeftijd. Dat is tegenwoordig gelukkig anders.” De club begon ooit in een weiland aan de Nieuwe Dijk met als kleedkamer de werkkeet van een plaatselijke aannemer. In 1955 werd een nieuw sportveld aan de Ruiterkampweg betrokken, bekend als de Beukerweide. Bijzonderheid daarbij was dat de club als tegenprestatie 20.000 bomen moest planten op de Lonnekerberg. Broekhuis en Kosters hebben nog op de Beukerweide gevoetbald. In 1973 volgde de verhuizing naar het huidige sportpark aan de Spölminkweg. Eind jaren ’80 had de club op enig moment elf seniorenelftallen. Kosters speelde toen in het elfde. “We speelden we onze wedstrijden bij de UT”, herinnert Kosters zich. “Als we dan terugkwamen in de kantine, hingen de mensen er met de benen uit.”

Het ledenaantal is de laatste jaren stabiel rond de 500. Levink: “We zijn 75 jaar, maar ook springlevend. De aanwas bij de jeugd is nog steeds prima. En voor komend seizoen is er een nieuw seniorenteam met veel spelers die voorheen in het eerste hebben gespeeld. Dat brengt weer extra reuring in de kantine.” De reünie is donderdag 7 september en wordt opgeluisterd door John van Zweden, ‘de Haagse ‘behangkoning van Swansea City’.

Jan Henk de Groot komt naar Concordia.
'Grunningse laidjes' live op Twentse bodem gezongen 20 uur geleden
Monofoon is bij Sonnevanck ontwikkeld.
Sonnevanck en Oyfo brengen Monofoon 23 uur geleden
Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 26 apr, 08:54
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21