Joshus Brenet is bezig aan een topseizoen bij FC Twente. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media)
Joshus Brenet is bezig aan een topseizoen bij FC Twente. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media) Foto:

Joshua Brenet is een bijzondere back

Algemeen

Joshua Brenet heeft zijn draai gevonden bij FC Twente. Een langer verblijf in Enschede zou hem goed doen en de club ook. Maar dan moet er wel een nieuw contract komen. Dat Brenet een bijzondere back is, dat zagen de fans zondag in De Grolsch Veste in de play-offwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Enschede - Joshua Brenet maakte tegen Heerenveen niet alleen een goal, hij zette ook nog eens Manfred Ugalde alleen voor de keeper en verscheen zelf ook alleen voor de keeper. In de 22e minuut brak Brenet door op een pass van Vaclav Cerny, maar moest hij zijn meerdere erkennen in doelman Andries Noppert. De dieptepass van Brenet op Ugalde was vlak na rust. De spits uit Costa Rica schoof de bal voorlangs. De goal van Brenet was een counter uit het boekje. De rechtsback van Twente ontfutselde Osame Saraoui de bal, waarna Ugalde de bal precies op het goede moment doorgaf aan Cerny die op zijn beurt Brenet op maat bediende, die vervolgens Noppert passeerde. Het was de 3-0 tegen Heerenveen, nadat eerder Michel Vlap en Robin Pröpper hadden gescoord. De 4-0 in de slotfase was een intikker van Virgil Misidjan na een fraaie actie van Ramiz Zerrouki. 

De in Kerkrade geboren Brenet (29) debuteerde in 2016 in Oranje. Brenet kwam transfervrij over van TSG Hoffenheim en werd tweemaal kampioen met PSV . De goal tegen Heerenveen was al zijn achtste doelpunt dit seizoen. Qua assists staat Brenet op 4. Donderdag en zondag speelt Twente de finale van de play-offs tegen Sparta Rotterdam.

Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 18 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 18 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47
Afbeelding
Ontmoetingsbijeenkomsten bij Week Tegen Eenzaamheid 24 sep., 11:37