Er gaat niets boven Wout Brama. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media)
Er gaat niets boven Wout Brama. (Foto: Bas Everhard/FC Twente Media) Foto: Bas Everhard

Twente vol vertrouwen de play-offs in

Algemeen

FC Twente gaat met vertrouwen de play-offs om Europees voetbal in. De ploeg van trainer Ron Jans won de laatste vier wedstrijden in de competitie met doelcijfers van 15 voor en 1 tegen. Die ene tegengoal viel zondag in De Grolsch Veste vanuit het niets, want Twente heerste op alle fronten tegen nummer drie Ajax.

Enschede - Door de plotselinge goal van Dusan Tadic na iets meer dan een half uur moest Twente zowaar in de achtervolging. En dat nadat Twente een half uur lang Ajax de duimschroeven had aangedraaid. Ondanks dat er voor de Tukkers niets meer op het spel stond - de vijfde plek stond vast - ging de ploeg van Ron Jans er vol voor. Er werd volop druk gezet op de defensie van Ajax en het was een wonder dat de Amsterdammers geen schade opliepen.
Virgil Misidjan schoot naast en Michal Sadilek mikte op de lat. Bij de eerste bal op goal van Ajax was het direct raak. Tadic kwam tot dan totaal niet in het stuk voor, maar wipte de bal koeltjes in het doel. Ramiz Zerrouki had de 1-1 voor zijn voeten, maar schoot over. In de tweede helft zette Twente heel snel orde op zaken. Joshua Brenet pikte een pass van Kenneth Taylor op en bediende Manfred Ugalde op maat voor een perfecte kopbal, 1-1. De 2-1 was ook een kopbal. Julio Pleguezuelo verschalkte doelman Geronimo Rulli na een vrije trap van Vaclav Cerny.
Steven Bergwijn en invaller Davy Klaassen probeerden de 2-2 op het bord te krijgen, maar Lars Unnerstall stond zijn mannetje. Nadat Cerny de 3-1 binnen had geschoten, waren er nog kansen voor de invallers Steven Berghuis, Lorenzo Lucca en Sem Steijn, maar het bleef 3-1. Voor het ererondje plaatsvond, werd Wout Brama gehuldigd. ‘De meest succesvolle FC Twente-speler aller tijden’, werd hij genoemd. Brama werd niet alleen kampioen van de eredivisie in 2010, hij won ook de KNVB Beker, tweemaal de Johan Cruyff Schaal én hij werd kampioen van de eerste divisie. Juist die combinatie maakt hem uniek. “Voor mij is hij Mister FC Twente’’, zei td Jan Streuer. En het publiek zong ‘Obladi oblada, Woutje Brama’.

FC Twente slaagde er in om dit seizoen in de thuiswedstrijden ongeslagen te blijven. Twente heeft het minste aantal tegengoals van de eredivisie (27) en hield het vaakst de nul (17 keer). Donderdag begint Twente de play-offs in en tegen SC Heerenveen dat als achtste eindigde. In de competitie speelde Twente thuis gelijk tegen Heerenveen en uit werd er verloren. Zondagmiddag volgt de return in De Grolsch Veste. Als Twente doorgaat, wacht de winnaar van het tweeluik Sparta Rotterdam - FC Utrecht.

De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 21 uur geleden
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56
Studentenwoning op de campus van Universiteit Twente.
De mening van Enschede: Een krap woningaanbod in onze stad? 26 mrt, 12:09
Open Huis bij Het Palet en de Triangel. (Foto: Patrick van der Horst)
De Triangel en Het Palet houden een Open Huis 26 mrt, 07:47
VVN houdt een gratis Opfriscursus Fiets. (Foto: Bastiaan Heus)
Opfriscursus Fiets bij Speeltuin Boswinkel 25 mrt, 14:37