De cast van Harmonie met rechts Remko Vrijdag. Deze zomerse theaterverrassing wordt twaalf keer opgevoerd in het Wilminktheater. (Foto: Arjo Frank Kievits)
De cast van Harmonie met rechts Remko Vrijdag. Deze zomerse theaterverrassing wordt twaalf keer opgevoerd in het Wilminktheater. (Foto: Arjo Frank Kievits) Foto: Arjo Frank Kievits

Harmonie als dé zomerse theaterverrassing in Twente

Algemeen

Harmonie is een komisch en meeslepend muziektheaterstuk over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Het wordt een voorstelling met schrijnende humor dat wordt afgewisseld met een bitterzoete traan. Dé zomerse theaterverrassing in Twente wordt tussen vrijdag 30 juni en zaterdag 22 juli twaalf keer opgevoerd in het Wilminktheater. De hoofdrollen zijn voor onder anderen Remko Vrijdag, John Buijsman en Julia van der Vlugt.

ENSCHEDE - Bezoekers van Harmonie zitten de hele voorstelling op het puntje van hun stoel. Zonder dat ze iets hoeven te doen, worden ze al vanaf binnenkomst compleet ondergedompeld in een verhaal over het wel en wee van een harmonieorkest. Niet alleen op het podium gebeurt er veel, ook in en rondom de zaal is er van alles gaande.

Acteur Remko Vrijdag, die voor de rol van Menno zijn blaasinstrument weer uit het stof moet halen, staat te trappelen om te beginnen. “Het wordt heel erg leuk én ontroerend door de prachtige muziek.”

Harmonie laat op komische en tragische wijze het wel een wee zien van een harmonieorkest. “Het is een interactief muziektheaterstuk waarbij je eigenlijk niet weet wat je ziet”, legt Regisseur en scriptschrijver Jasper Verheugd uit. ‘’Harmonie is grappig, tragisch en heel leuk.’’ Verheugd is een bekende in het Twentse land. Zo heeft hij de kerstmusical SCROOGE geregisseerd in het Muziekcentrum Enschede. Ook de succesvolle buitenproducties STORK! en Het Verzet Kraakt zijn van zijn hand, net als  de hitmusical Charlie and the Chocolate Factory, waar Remko Vrijdag de glansrol van Willy Wonka vertolkte.

Ook acteur Stijn Westenend, die Lesley speelt, is razend enthousiast over dé productie van deze zomer. “Hier is niet veel van”, vertelt hij. “Zo’n muziektheaterstuk als dit kom je niet vaak tegen.”

Het verhaal van Harmonie begint als dirigent Herbert na dertig jaar afscheid neemt. Het orkest speelt nog steeds in de onderste regionen van de amateurs. In al die jaren is het Herbert niet gelukt het niveau omhoog te krijgen. Vanwege Parkinson moet hij stoppen met dirigeren.

De nieuwe dirigent Kim-Myung Lee is een ambitieuze en nogal koppige jongen. Hij wil dat het orkest meedoet aan een pretentieus concours en introduceert de Japanse Jinzomethode. Hiervoor moet je eerst je partij kunnen zingen voordat je deze op je instrument kan bespelen.

De voorstellingen zijn om 20.00 uur op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 juli, donderdag 6 juli, vrijdag 7 juli, zaterdag 8 juli, zondag 9 juli (16.00 uur), donderdag 13 juli, vrijdag 14 juli, zaterdag 15 juli, donderdag 20 juli, vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli. Kaarten: www.wilminktheater.nl

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 19 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 19 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 20 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo 26 sep., 08:54
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47